Rakan Sekerja Ceritakan Keadaan Nik Khatijah Ketika Pergi Mencari Di Rumah Dan Ini Yang Mereka Lihat

Sebuah kereta jenis Nissan Almera milik Pengurus Jabatan Advokasi lkram, Nik Khatijah Nik Mud yang dibunvh ditemukan di parkir blakang sebuah stesen minyak di Jalan Reko, Sentral 1, di Kajang lebih 1 kilometer (km) daripada lokasi m4yatnya ditemui.

Namun persoalannya, siapakah yang memandu dan meletakkan kenderaan itu di kawasan berkenaan, adakah pembunvh Nik Khatijah?

Menurut sumber yang memberitahu HarianMetro, pihak brkuasa sudah memeriksa kamera litar tertutup (CCTV) namun ia (CCTV) tidak fokus ke lokasi kenderaan itu diparkir dan tidak membantu si4satan.

” PoIis masih mengesan siapa yang meletakkan kenderaan itu di sini (parkir stesen minyak). Adakah pembunvh?

” Kita percaya pen4ngkapan individu yang menggunakan kereta m4ngsa ini dapat merungkai m1steri pembunvhan Nik Khatijah,” katanya memaklumkan, kereta milik Nik Khatijah itu ditemukan rakan sekerja mgsa.

Katanya, m4yat mgsa juga ditemukan rakan sekerja mgsa di rumahnya selepas mereka mencari Nik Khatijah yang dilaporkan hiIang dan tidak datang ke pejabat sebelum melaporkan kjdian itu kepada poIis.

” Rakan sekerja yang bimbang dengan keseIamatan Nik Khatijah bertemu pemilik rumah dan meminta kunci premis itu.

” Usaha mereka itu akhirnya menemukan m4yat mgsa di bilik ampaian baju di tingkat bawah rumah teres dua tingkat di Taman Bangi, Jalan Reko. M4yat mgsa ditemukan lengkap berpakaian,” katanya.

Dalam perkembangan sama, sumber itu berkata, pasukan si4satan menol4k kemungkinan pembunvhan itu berkaitan dengan k3s samvn.

” Ini kerana komputer riba, beg tangan dan lain-lain barangan berharga mgsa tidak hiIang.

” Malah, rumah (lokasi kjdian pembunvhan) juga tidak dipec4h m4suk. Tiada langsung tanda p3cah masuk. Ini bukan k3s s4mun,” katanya.

Ditanya adakah pihaknya menemukan snjata pembunvhan, sumber itu berkata, poIis menemukan kabel plug elektrik yang dipercayai digunakan suspk untuk menj3rut Ieher mgsa hingga m4ut.

” Tiada snjata pembunvhan lain ditemukan di Iokasi kjdian. Hanya ada ksan Ieb4m di anggota badan mgsa yang tidak terlalu ketara,” katanya.

Katanya, poIis masih membvru dan mencari petunjuk yang boleh merungkai k3s pembunvhan berkenaan.

HarianMetro semalam melaporkan, m4yat Nik Khatijah ditemukan dalam keadaan Iehernya dij3rut di sebuah rumah Taman Bangi, Jalan Reko.

Ketua PoIis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, pihaknya menerima panggilan MERS 999 jam 9 pagi daripada seorang lelaki yang memaklumkan menjumpai m4yat dipercayai seorang wanita warga tempatan berusia dalam lingkungan 30-an.

Katanya, hasil pemeriksaan awal pada m4.yat mendapati terdapat kesan j3rut pada bahagian Ieher.

” M4yat dipercayai m4ti lebih daripada 24 jam sebelum ditemukan. K3s disias4t di bawah Sksyn 3O2 Kanun Kesks4an kerana menyebabkan kem4tian,” katanya dalam satu kenyataan.

Sementara itu, berita terbaru hari ini, seorang lelaki ditah4n bagi memb4ntu s1asatan k3s bunvh Pengurus Jabatan Advokasi Pertubuhan Ikram Malaysia, Nik Khatijah Nik Mud, 32, yang ditemukan dalam keadaan Ieher dijervt di rumah sewanya di Taman Bangi, di sini, semalam.

Ketua Jabatan S1asatan Jnyah Selangor Datuk Fadzil Ahmat berkata, lelaki berusia 57 tahun itu ditah4n di sekitar daerah ini jam 8.45 malam tadi.

” Susp3k akan ditah4n rem4n selama enam hari bermula hari ini hingga 14 Mac bagi membantu sias4tan,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan penemuan m4yat wanita tempatan yang ditemukan dalam keadaan Iehernya dij3rut.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @Teh Tarik Kaw

Sumber:hmetr0 via thebolalive

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Rakan Sekerja Ceritakan Keadaan Nik Khatijah Ketika Pergi Mencari Di Rumah Dan Ini Yang Mereka Lihat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*