Setelah Dides4k, Akhirnya PDRM Terp4ksa Dedahkan yg Lofa ke Langkawi Bukan ‘h0neymoon’ Tapi Atas Sebab ini

Semalam, tular sekeping gambar di laman Twitter mend4kwa Neelofa selamat tiba di Langkawi, tiga hari selepas selebriti popular itu mendirikan rumah tangga.

Menerusi laman Twitter, pengguna @arxxxxmand memuat naik tangkapan skrin sebuah posting dari laman Facebook.

Ia memaparkan seorang wanita berpakaian serba hitam bersama seorang lelaki berkemeja putih serta kopiah.

Tangkapan skrin yang menulis ‘Selamat datang ke Langkawi Neelofa’ itu sekali gus mengundang netizen bagi membuat andaian dan spekVlasi terhadap selebriti berusia 32 tahun itu.

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda SamaFoto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

Menerusi pemerhatian di laman Facebook pula, seorang pengguna bernama PakYuss MoSalah berkongsi dua keping gambar lima jam lalu.

Ia dipercayai bersama Neelofa dan suaminya Haris Ismail dengan meletakkan ‘tag’ lokasi di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi.

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

“Tugas-tugas khas, bawak pengantin baru Neelofa pusing-pusing Langkawi,” tulis PakYuss MoSalah.

Berikutan itu, warganet di Twitter mula memberikan pelbagai reaksi mengenai dakw4an tersebut terutama soal rentas negeri.

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan kesahihan gambar-gambar tersebut.

Malah setakat ini, tiada sebarang muat naik dikongsi di media sosial bekas pengacara MeleTOP itu mengenai dakwaan berkenaan.

Malah, menerusi beberapa laporan media tempatan, pasangan tersebut dijangka akan memberi keterangan kepada pihak polis esok.

Ia susulan majlis perkahwinan mereka yang didakwa melanggar prosedur operasi standard (SOP).

PoIis Siasat ‘bulan madu’ Lofa & Suami Pula

Selepas tular gambar didakwa sedang berbulan madu di Pulau Langkawi, pihak polis sedang menyiasat selebriti popular Neelofa dan suaminya Haris Ismail atau PU Riz.

Menurut berita BH Online, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, berdasarkan laporan media, pasangan itu dipercayai berada di pulau peranginan tersebut.

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

“Kita akan siasat perkara ini sama ada benar atau tidak. Sekiranya didapati berbulan madu di pulau peranginan terbabit seperti dilaporkan…

“…mereka jelas melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Polis akan menjalankan siasatan,” katanya.

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

Mohamad Zainal berkata, siasatan dilakukan berikutan Gelembung Pergerakan Pelancongan Bersasar Domestik.

Ia hanya membenarkan pelancong merentas negeri antara lokasi Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) sahaja.

“Pelancong juga perlu membuat tempahan menggunakan agensi pelancongan berdaftar dengan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC)…

“…berkuatkuasa sejak 10 Mac lalu dan pergerakan perlu menggunakan kenderaan pelancongan,” ujarnya.

Foto NeeIofa Dan Suami Dah Tersebar, Sekali Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

Selain itu, beliau juga mengesahkan pembantu peribadi Neelofa dan perancang majlis pernikahan pasangan berkenaan telah hadir memberi keterangan berhubung dakwaan melanggar SOP.

Netizen Pakat Ramai² Luah Hasrat Mahu Buat Benda Sama

SeIain itu, foto mereka berada di dalam sebuah pesawat dan di sebuah lapangan terbang juga turut tular dalam media sosial sejak malam tadi.

Disebabkn perkara tersebut, rata-rata ntizen juga menyuarakan hasrat dan keinginan mereka untuk merntas negeri seperti pasangan popular itu.

Shingga kini, masih tiada sebarang kenyataan rasmi daripada pihak bekas pengacara MeleT0P itu berhubung dkwaan tersebut.

Usaha K0smo! Online untuk mendapatkan kenyataan daripada pihak pengurusan NeeIofa juga tidak berhasil sehingga kini.

Hari ini, Kosmo! meIaporkan pemilik dan pengurus majlis, Faiz Sabari bersama isterinya, Rozana Mumtaz Mohd. Ashraff, pembantu peribadi NeeIofa, Nadiah Khairuddin dan seorang wanita yang didakwa merupakan peguam kepada NeeIofa hadir di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi.

Kehdiran mereka adalah bagi membantu siasatan berhubung pematuhan prosedur operasi standard (S.O.P) majlis pernkahan selebriti itu Sabtu lalu.

TerdahuIu, Kosm0! malam tadi meIaporkan pasangan terkenal itu didkwa telah pergi berbulan madu di Langkawi, Kedah.

Lporan tersebut susulan tular beberapa keping gambar pasangan berkenaan berada di sebuah lapangan terbang dipercayai menuju ke pulau peranginan tersebut.

Sabtu lalu, pasangan itu disatukan dalam satu majlis yang diadakan di sebuah hotel terkemuka di Kuala Lumpur.

Bgaimanapun, tular satu gambar di media sosial mendkwa majlis yang dianjurkan itu tidak mematuhi S.O.P yang ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN).

SusuIan daripada itu, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah pada Ahad dilporkan akan memnggil pengurus majlis pernkahan dan beberapa orang saksi lain termasuk pekerja hotel untuk memberi keterangan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber:k0smo cia budaksitu

 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Setelah Dides4k, Akhirnya PDRM Terp4ksa Dedahkan yg Lofa ke Langkawi Bukan ‘h0neymoon’ Tapi Atas Sebab ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*