Anju lap0r polis d4kwa gambar di bilik tah4nan tersebar, tapi netizan beri pandangan yg berbeza

SEREMBAN – Polis mengesahkan menerima laporan yang dibuat selebriti sensasi, Zarin.a Anj.oulie yang did4kwa bakal mengambil tinda.kan s4man terhadap seorang anggota polis wanita.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintenden Mohd Fazley Ab Rahman berkata, pihaknya menerima lap0ran polis yang dibuat oleh selebriti tersebut pada jam 12.05 pagi, Khamis.

Katanya, satu laporan polis telah dibuat oleh artis tersebut yang mend4kwa imej gambar beliau telah terseb4r di media sosial, yang dikatakan berada dalam bilik di bahagian sias4tan jen4yah nark0tik Ibu Pejabat Polis Nilai.

“Kertas siasatan telah dibuka dan si4satan akan dijalankan di bawah sekksyen 509 Kanun Kesekks4an kerana meng4ibkan kehorm4tan seseorang dan turut disias4t mengikut sekksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

“Selain itu, satu sias4tan oleh Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard, IPK Negeri Sembilan turut dilakukan,” katanya dalam satu kenyataan di sini pada Khamis.

Tambahnya, pihaknya memandang seri.us terhadap laporan yang dibuat oleh pengadu dan tindakan teg4s akan dilakukan tanpa kompromi jika sias4tan mendapati terdapat wujud perl4nggaran undang-undang dan prosedur si4satan.

Orang ramai dinasihatkan tidak mensensasikan isu ini dan memberi ruang kepada pihak polis menjalankan si4satan secara telus.

Terdahulu, menerusi perkongsian di Instagram (yang sudah pun dipadam), Zarina memaklumkan akan menent4ng secara habis-habisan berhubung dengan isu berkenaan.

“Alhamdulillah, lap0ran sudah dibuat kepada anggota polis wanita berkenaan. Selepas si4satan, saya akan mengambil tindakan meny4man anggota tersebut.

“Saya akan menent4ng habis-habisan tentang isu ini. Memandangkan anggota ini nak tul4r dan glamor, saya akan bagi dia glam0r yang dia idamkan. Di manakah integriti kamu sebagai seorang anggota polis wanita? Saya bimbang adakah nanti orang lain akan kena senasib juga?” tulisnya.

Sementara itu, dalam perkongsian lain Anju mem4rahi anggota polis terbabit yang disifatkan menc4larkan nama baik polis lain. Bagaimanapun, tetap nekad mahu ambil tindakan terhadap wanita tersebut.

Pada Rabu, media melaporkan seorang selebriti wanita ditah4n kerana disyaki terbabit dengan penyal4hgunaan dad4h di sebuah rumah di Nilai, Negeri Sembilan.

Walau pun pihak polis tidak mended4hkan identiti selebriti tersebut, rata-rata netizen membuat andaian bahawa individu berkenaan ialah Zarina.

Dalam pada itu netizan memberi reaksi yang pelbagai. Ada yang mengatakan yang Anju cuba untuk mengalih isu pokok

Aarina Anjoulie Lavocah Mohd Fahizul merupakan seorang bekas pelakon dan model wanita Malaysia.

Selepas beberapa tahun kemunculan dalam dunia hiburan, aktres yang dikenali sebagai Zarina Anjoulie ini menghilangkan diri daripada media dan peminat sejurus berpindah ke Brunei.

Kini beliau lebih aktif berinteraksi dengan para pengikut di media sosial yang mana kirimannya banyak berkaitan dengan pemasaran perniagaan yang dijalankan.

Biodata

1. Nama sebenarnya, Zarina Anjoulie Lavocah Mohd Fahizul.

2. Menggunakan nama komersial, Zarina Anjoulie.

3. Lahir pada 9 September 1987. Kini berumur 33 tahun.

4. Berdarah kacukan Melayu, Iran dan Scotland.

5. Merupakan anak kelima dari lapan orang adik-beradik.

6. Berkelulusan Diploma Broadcasting & A Levels Law and Business.

7. Antara lakonannya termasuk menerusi siri Anak Pontianak, drama muzikal Kampus dan filem Ular.

Fakta Menarik

Berasal dari Kuala Lumpur, sebelum mengambil keputusan berhijrah ke Brunei selepas melalui beberapa episod kontr0versi.

Pernah terbabit dalam dunia hiburan sebagai pelakon dan model, namun kini lebih aktif sebagai ahli perniagaan yang menggunakan laman sosial Instagram sebagai platform untuk mempromosikan produknya.

SELEPAS rujuk buat kali pertama sekitar awal Mac lalu, rumah tangga pelakon Zarina Anjoulie runtuh lagi apabila dia mengesahkan ikatan perkahwinan dengan suami Eilyas Azhar sudah berakhir.

Zarina mendirikan rumah tangga dengan Eilyas pada 17 Julai tahun lalu di Pejabat Agama Islam Daerah Seremban, Negeri Sembilan selepas empat tahun bergelar ibu tunggal.

Sebelum ini, dia pernah mendirikan rumah tangga dengan jejaka berasal dari Brunei pada tahun 2015 dan bercerai pada Disember 2016.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang anak lelaki yang diberi nama Awangku Gabriel Martin Ezra.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : http://limauasamboi.pw/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Anju lap0r polis d4kwa gambar di bilik tah4nan tersebar, tapi netizan beri pandangan yg berbeza"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*