Pengantin Lelaki Ini Dilaporkan Tiba-Tiba Cer4ikan Isterinya Selepas Habis Akad Nikah

Saat ijab dan kabul merupakan detik bermakna dalam kehidupan seseorang. Pun begitu, seorang lelaki di Nusa Tenggara Barat, Indonesia mengejvtkan orang ramai apabila melafazkan talak kepada sang isteri sebaik sahaja akad nikah dijalankan, lapor sumber.

Menurut SuaraJogja.id, tindakan lelaki itu telah menyebabkan kekec0han di hari perkahwinannya apabila keluarga pengantin wanita mengamuk menyaksikan perkara tersebut.

Berkongsi semula video berdurasi 1 minit 45 saat dimuatnaik @pakde.brengos, portal itu menceritakan saat lelaki berkenaan memegang tangan pengantin perempuan dan menarikkan kerusi buat wanita itu di meja ijab kabul.

Beraksi lagaknya suami mithali, lelaki itu membetulkan gaun pengantin perempuan yang terjuntai ke lantai sebelum dia duduk.

Melalui video tersebut, pengantin perempuan ditanya sama ada ingin meminta mahar ataupun tidak, bagaimanapun dia menjawab “Tidak” sebanyak dua kali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lambe_gosip (@pakde.brengos)

Video kemudian terus memaparkan ketika pengantin lelaki hendak menandatangani sebuah dokumen tanpa menunjukkan saat melafazkan ijab dan kabul.

Namun, selepas meletakkan pen, pengantin lelaki kemudiannya mengambil mikrofon dan terus melafazkan tal4k di hadapan orang ramai.

Tidak membuang masa, seorang lelaki dipercayai ahli keluarga pengantin perempuan meny.erang lelaki tersebut sehingga berlaku pergelutan antara keduanya.

Pun begitu, motif sang mempelai lelaki menc.eraikan wanita itu tidak diketahui, tulis portal berkenaan.

Reaksi netizen :

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Suara.jogja.id via sk

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pengantin Lelaki Ini Dilaporkan Tiba-Tiba Cer4ikan Isterinya Selepas Habis Akad Nikah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*