Pernah Jadi Orang Terkaya Indonesia, Rupanya Mentua NIA RAMADHANI Ini bukan calang2

WATAKNYA sebagai seorang gadis kejam dan tamak bernama Siska dalam sinetron Bawang Merah Bawang Putih cukup meninggalkan kesan kepada penonton sehingga dibenci ramai.

Penangan dan keberkesanan lakonan pemilik nama pentas Nia Ramadhani dalam sinetron tersebut bagaimanapun berjaya meledakkan namanya sebagai aktres seberang yang begitu terkenal dalam penonton di Malaysia.

Memiliki seraut wajah kacukan Norway, Belanda dan Indonesia, tiada siapa dapat menafikan pesona yang dimiliki wanita yang juga berketurunan Sunda itu.

SIAPA sangka wanita yang hidup dalam serba kemewahan ini akhirnya tertangkap bersama suaminya kerana penyal4hgunaan d4dah.

Roda kehidupannya juga boleh dikira cukup bertuah. Bukan sahaja dikurniakan bakat dan wajah jelita, gaya hidup yang dilaluinya juga terlihat ‘luar biasa’ terutama selepas mendirikan rumah tangga bersama seorang ahli perniagaan kaya-raya, Anindra Ardiansyah Bakrie atau lebih dikenali sebagai Ardie Bakrie.

Hidup dalam limpah kemewahan bersama suami serta tiga orang anaknya menjadikan Nia sebagai wanita yang cukup bertuah.

Namun sayang, segala-galanya berubah dalam sekelip mata. Tanggal 8 Julai lalu menjadi titik hitam buat Nia dan suaminya selepas ditahan polis atas kesalahan penyalahgunaan da.dah.

Industri hiburan Indonesia ke.coh selepas aktres yang disifatkan sudah cukup punya segala-galanya itu terpalit dengan skandal d.adah sehingga mencalar segala reputasi miliknya.

Ramalan nasib

Satu persatu kisah kehidupan peribadinya dikorek. Malah apa yang mengejutkan, k.ontroversi yang terjadi kepada Nia dan suami sebenarnya telah dijangka oleh peramal terkenal, Mbak You sebelum figura itu meningg.al dunia bulan lalu.

Dalam ramalan yang dibuat, Mbak You mengandaikan pada tahun 2021, terdapat seorang seniman (anak seni) yang memiliki nama cukup besar akan dit.angkap kerana terlibat dengan kes d.adah di wilayah Jakarta.

“Daripada pengamatan saya pada tahun 2021, terdapat dua seniman yang akan dit.angkap kerana terkait dengan kes d.adah. Penangkapan akan dilakukan di wilayah Jakarta.

“Kita berada dalam era yang sangat sulit dan semakin sulit bagi orang untuk mencari kehidupan,” kata Mbak You menerusi ramalan yang dibuat sekitar awal tahun.

Tidak cukup dengan itu, seorang penganalisis nama, Helen Kristy atau Heleni dalam kajiannya berkata, pelakon itu ditimpa nasib malang disebabkan tindakan menukar nama.

Mungkin tidak ramai yang mengetahui bahawa Nia sebelum ini telah menukar namanya sebanyak tiga kali.

Dilahirkan dengan nama lengkap Prianti Nur Ramadhani, dia kemudiannya menukar nama kepada Nia Ramadhani sebagai nama pentas selepas terjun ke dunia hiburan.

Selepas berkahwin dengan Ardi Bakrie pada tahun 2010, Nia sekali lagi menukar namanya menjadi Ramadhania Ardiansyah Bakrie yang dianggap mempunyai sifat negatif.

“Nama Ramadhania Ardiansyah Bakrie menyebabkan Nia memiliki g.angguan me.ntal dan berdepan dengan masalah h.ukum (je.nayah). Nama tersebut dianggap kurang bernasib baik daripada segi kesihatan dan berbahaya dalam perjalanan hidupnya.

“Tahun 2021 merupakan tahun yang berat untuk Nia dan untuk tahun-tahun seterusnya, kerana akan berurusan dengan pihak berwajib (polis),” ujar Heleni.

Daripada ketiga-tiga nama tersebut, Heleni berkata, nama asalnya iaitu Priyanti Nur Ramadhani ialah terbaik walaupun kehidupannya mungkin tidak semegah ketika menggunakan nama Nia Ramadhani.

Perkahwinan mewah

Sejak menjadi artis pada usia remaja dan kemudiannya berkahwin dengan ahli perniagaan muda, kehidupan Nia memang selalu menjadi perhatian masyarakat.

Ramai yang tertanya-tanya bagaimana Nia bertemu dengan suaminya dan memutuskan untuk berkahwin pada usia muda sebelum mengambil keputusan berehat daripada dunia hiburan.

Perkahwinan Nia dan Ardi juga menjadi berita besar di Indonesia saat kedua-dua mereka disatukan sebagai suami isteri pada tanggal 1 April 2010.

Disebut sebagai perkahwinan paling mewah ketika itu, dikhabarkan majlis perkahwinan mereka telah menelan belanja sehingga 10 bilion rupiah (RM2.9 juta).

Bahkan, cincin pernikahan Nia dan Ardi turut mencuri perhatian ramai.

Cincin berlian yang ditempah khas dari Thailand tersebut memiliki warna merah yang merupakan campuran darah Nia dan suaminya.

Berkahwin dengan seorang ahli perniagaan kaya-raya menjadikan kehidupan Nia pada ketika itu sangat mewah dan luar biasa.

Menurut laporan suara.com, Nia dikhabarkan selalu menganjurkan pesta khas untuk menyambut ulang tahun kelahiran anjing miliknya yang dibeli dengan harga ratusan ribu ringgit.

“Saya ada seekor anjing kesayangan bernama Maxi dan tidak kisah untuk berbelanja besar ketika menyambut ulang tahun pertama kelahirannya.

“Maxi sudah saya anggap seperti keluarga sendiri dan harus menikmati apa yang saya miliki,” ujar Nia.

Gara-gara melalui kehidupan yang terlalu mewah, ada masanya Nia menuai rasa ‘jijik’ dalam kalangan masyarakat kerana dianggap ‘bodoh’ dalam sesuatu perkara.

NIA dikhabarkan selalu menganjurkan pesta khas untuk menyambut ulang tahun kelahiran anjing miliknya yang dibeli dengan harga ratusan ribu ringgit.

Sensasi mual

Misalnya, Nia pernah menarik perhatian ramai apabila mengakui tidak pandai mengupas buah salak apabila diminta suaminya berbuat demikian.

“Bagaimana cara hendak kupas kulit salak? Adakah dengan menggunakan pisau atau digigit,” ujarnya.

Tidak cukup dengan itu, Nia kembali tular pada tahun lalu apabila meluahkan tidak pandai menggoreng telur. Bahkan dia juga tidak mengenali makanan tradisional Indonesia iaitu tempe sehingga membuatkan masyarakat meluat dengannya.

Selain itu, Nia juga mengaku bahawa dia tidak pandai untuk mengupas dan memotong buah-buahan. Ujar Nia, ibu mentuanya melarang dia menggunakan pisau, bimbang jarinya akan terluka.

Lebih membuatkan masyarakat terkedu apabila pelakon filem seram, Suster Ngesot itu mengaku bahawa dia tidak pernah mencuci pinggan mangkuk sejak 17 tahun lalu.

“Sudah 17 tahun saya tidak mencuci pinggan mangkuk. Kali terakhir saya membuat pekerjaan itu adalah ketika berusia 12 tahun,” jelasnya.

Selama 11 tahun bernikah dengan Ardi sehingga memiliki tiga orang anak iaitu Mikhayla Zalinda Bakrie, Mainaka Zanatti Bakrie dan Magika Zalardi Bakrie, rumah tangga Nia terbilang jauh daripada gosip.

Kanvas kehidupan Nia dan suami cukup indah sehingga membuatkan ramai yang cemburu, tetapi itu beberapa hari lalu.

Kini, kedua-dua mereka berada di sebuah pusat pemulihan dan menanti hukum yang bakal dijatuhkan. Nia sendiri menggelar dirinya sebagai contoh buruk yang tidak seharusnya menjadi ikutan. Sayang sekali, kemewahannya telah disia-siakan.

Ada Banyak Cabang Bisnes & Raih Billion Dollar, Mentua NIA RAMADHANI Ini Pernah Jadi Orang Terkaya Indonesia!

Pelakon cantik yang pernah popular di Malaysia menerusi sinetron Bawang Putih Bawang Merah kira-kira 17 tahun lalu, Nia Ramadhani cukup bertuah kerana mempunyai keluarga mentua yang penyayang, terkenal dan kaya.

Tidak hanya menjadi mentua yang baik dan melayan menantu seperti anak sendiri, kehidupan Nia Ramadhani dan suami, Anindra Ardiansyah Bakrie atau dikenali sebagai Ardi Bakrie juga dilihat sempurna di mata peminat kerana memiliki segala kesenangan dan kebahagiaan di samping keluarga.

Namun, penahanan Nia dan Ardi Bakrie kerana d.adah baru-baru ini membuatkan nama bapa mentuanya, Ir. Aburizal Bakrie turut terpalit ekoran kontroversi pasangan selebriti tersebut. Ia sekaligus mendorong peminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keluarga mentua Nia yang mendapat julukan sebagai billionaire terkenal.

Menelusuri latar belakang keluarga ternama ini, Aburizal Bakrie merupakan tokoh usahawan dan bekas menteri yang disegani di Indonesia. Aburizal Bakrie atau lebih mesra disapa Ical kini berusia 74 tahun dan menariknya beliau pernah menjadi orang terkaya di Indonesia pada tahun 2007.

Memetik laporan Forbes Asia, pengiktirafan itu diberikan kepada Aburizal Bakrie yang meraih kekayaan mencecah USD 5.4 bilion. Setahun kemudian, beliau mendapat gelaran orang terkaya Asia Tenggara pula daripada Globe Asia.

Difahamkan, nama Aburizal Bakrie menduduki carta 40 orang terkaya Indonesia selama enam tahun dan bapa kepada tiga orang cahaya mata berkenaan kembali mengungguli senarai orang terkaya Indonesia pada tahun 2009 dengan mencatatkan nilai kekayaan pada waktu itu meningkat daripada tahun sebelumnya mencecah USD 2.5 bilion.

Beliau yang juga graduan bidang elektro di Institut Teknologi Bandung (ITB) bagaimana pun berdepan detik sukar pada tahun 2010 apabila perusahaan Grup Bakrie berdepan dengan pelbagai masalah. Aburizal Bakrie mewarisi bakat perniagaan daripada bapanya iaitu Achmad Bakrie seorang pengusaha dari Lampung yang dikatakan mula berniaga roti, kopi, lada dan hasil bumi lain pada tahun 1942.

Menyambung legasi bapa, Aburizal Bakrie kini memonopoli pelbagai cabang industri di Indonesia. Ini termasuk perumahan, kontraktor, telekomunikasi, industri baja dan media massa. Di samping sibuk dengan kerjaya sebagai usahawan, Aburizal Bakrie juga pernah menjawat tugas sebagai Menteri Koordinasi Bidang Perekonomian Republik Indonesia pada 2004 hingga 2005.

Beliau mendirikan rumah tangga dengan Tatty Murnitriati sejak tahun 1973. Hasil perkongsian hidup selama 47 tahun, pasangan ini dikurniakan tiga orang anak iaitu Anindya Novyan Bakrie, Anindhita Anestya Bakrie dan Anindra Ardiansyah Bakrie.

Kredit foto: Instagram Nia Ramadhani, Ardi Bakrie

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: Trendingsangat via ttk

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pernah Jadi Orang Terkaya Indonesia, Rupanya Mentua NIA RAMADHANI Ini bukan calang2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*