Shah Rukh Khan Tersenarai Antara Individu P4ling Kaya Di India. Ini anggaran Kekayaan yang dimiliki

Sebut sahaja nama Shah Rukh Khan, pastinya semua tahu ia merujuk kepada bintang filem Hindustan tersohor dengan filem-filem blockbuster seperti Kuch Kuch Hota Hai, Dilwale dan lain lain ini.

Pelakon 56 tahun yang turut mendapat jolokan ‘The King of Bollywood’ ini telah terlibat dalam sekurang-kurangnya 75 filem Hindi pelbagai genre dan memegang pelbagai watak daripada pelajar kolej, mafia, guru muzik dan banyak lagi.

Ia bukanlah suatu yang mengejutkan apabila Shah Rukh Khan dikatakan antara pelakon paling berjaya di India dalam sejarah industri perfileman Bollywood dan menurut sebuah laman web perfileman di sana, Shah Rukh Khan menduduki tangga pertama dalam senarai artis paling popular sepanjang zaman.

Namun, statusnya sebagai ‘raja’ bintang filem Bollywood ini sedikitpun tidak mengubah cara hidup beliau yang digambarkan tidak suka untuk menayang dan menunjukkan kemewahan yang dimilikinya.

Menurut media antarabangsa Gulf News, pelakon ini sering mengamalkan kehidupan biasa dan lebih banyak meluangkan masa bersama keluarga.

“Saya telah membuat keputusan untuk hanya berlakon dua filem dalam setahun. Saya akan menghabiskan 100 hari untuk setiap filem, 70 hari dikhaskan untuk perancangan, pemasaran filem dan usaha perniagaan. Selebihnya adalah masa keluarga”

Selebriti terkenal ini juga digambarkan tidak suka untuk menghabiskan duit terhadap perkara yang tidak penting selain lebih gemar makan di rumah.

Memulakan kerjayanya pada lewat 80-an, baru-baru ini Shah Rukh Khan telah tersenarai sebagai individu paling kaya di India dengan memiliki kekayaan terkumpul sebanyak AS$750 juta (RM3.15 bilion).

Gauri Khan Shah Rukh Khan Bollywood Homes Mannat 9Sumber: Vougue

Gauri Khan Shah Rukh Khan Bollywood Homes Mannat 1 HorzSumber: Vougue

Kalau perasan, salah satu kemewahan yang pernah menjadi perhatian adalah rumah mewah milik pelakon ini di Mumbai, itupun sejak ia muncuk dalam sebuah filem pada tahun 1997. Difahamkan, kawasan tersebut merupakan kawasan termahal di Mumbai.

Rumah itu juga dihiasi dengan perabot mewah serta mempunyai sebuah lampu candelier kristal dan menurut isteri pelakon berkenaan, Gauri, mereka sekeluarga mengambil masa 10 tahun untuk mereka semula dan mengubah suai rumah yang bernilai RM113 juta tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Dnq.pw via awani 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Shah Rukh Khan Tersenarai Antara Individu P4ling Kaya Di India. Ini anggaran Kekayaan yang dimiliki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*