Jom Lihat 5 Selebriti Ini Suka Makan Makanan Yang Pelik Dan Ekstrlm

Sesetegah dari selebriti, memakan makanan mewah adalah perkara biasa. Menurut Popbela, di Indonesia bukan sahaja makanan mewah, ada sesetengah selebriti yang memilih untuk memakan dan mencuba makanan yang pelik dan e.kstrim.

Farah Quinn: Memakan Itik Mentah di Thailand

via Popbela

Farah Quinn merupakan salah seorang selebriti chef yang terkenal di Asia. Dia pernah menceritakan pengalamannya memakan makanan yang pelik seperti sperma ikan. Malah dia juga pernah memakan telur itik mentah yang hampir menjadi anak itik di Thailand.

Sandra Dewi: Kari Ular Dan Monyet

via Popbela

Sandra Dewi pernah menjadikan haiwan seperti ular dan monyet sebagai makanan harian. Wanita cantik yang dilahirkan di Belitung ini mengakui bahawa dia menikmati rasa daging haiwan tersebut.

Menurutnya, untuk memastikan daging binatang buas itu enak, ia mesti dimasak dengan menjadikannya sate atau kari.

Dinda Kanya Dewi: Daging Haiwan Liar

via Popbela

Siapa sangka gadis yang cantik seperti Dinda Kanya Dewi mempunyai hobi makan yang pelik.Menurut Popbela, Dinda telah mencuba hampir setiap makanan ekstrem di Indonesia, mulai dari memakan buaya hingga memakan flamingo.

El Rumi: Makan Serangga di London

via Popbela

Setibanya di London untuk melanjutkan pelajaran,  El Rumi dan ibunya, Maia Estianty, mencari menu pelik di London. Pemilihan restoran mereka adalah makanan berasaskan serangga seperti lipas dan cengkerik. Walaupun begitu, El dan ibunya mengaku menyukai rasa makanan tersebut.

Leony: Makanan Ekstrim

via Popbela

Bekas ahli kumpulan muzik kanak-kanak, Leony Hartanti mempunyai hobi memakan daging binatang liar dan benda-benda yang tidak biasa dimakan orang seperti buaya, ular dan monyet.

Menurut Popbela, dia mengaku pernah memakan makanan yang dibuat dari buaya dan daging ular.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: murai.my via TTK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Jom Lihat 5 Selebriti Ini Suka Makan Makanan Yang Pelik Dan Ekstrlm"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*