Macam Kenal Je! PDRM Si4sat Pengusaha K0smetik P0pular Bvat ‘Live’ Makan Dvrian Ramai2

PETALING JAYA – Polis akan memanggil seorang pengusaha k0smetik terkenal untuk diambil keterangan susuIan penuIaran sekeping t4ngkap layar daripada video siaran langsung memaparkan lelaki berkenaan sedang menikmati buah durian bersama beberapa individu lain.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Superintendan Ku Mashariman Ku Mahmood berkata, pihaknya telah terkesan tangkap layar tersebut kira-kira pukul 1.10 tengah hari semalam dan mendapati ia telah dikongsikan lebih daripada 4,000 kali di laman media sosial.

“Semakan di bahagian k0men pula mendapati banyak netizen yang telah menanda akaun tag media sosial Polis Diraja Malaysia bagi menggesa t.indakan diambil terhadap individu tersebut.

“Kira-kira pukul 4 petang tadi pula, pihak polis telah menerima satu lap0ran polis berhubung perkara tersebut,” katanya menerusi satu kenyataan di sini hari ini.

Jelas beliau, penuIaran t4ngkap layar itu telah mengundang pelbagai spekvlasi dalam kalangan masyarakat kerana perbuatan beliau didapati meIanggar p3raturan pr0sedur 0perasi standard (S0P) Pelan Pemulihan Negara (PPN) Fasa 1 oleh Majlis KeseIamatan Negara.

“Polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya telah menjalankan s.iasatan di bawah Peraturan 17(1) P.eraturan-p.eraturan Penc.egahan dan Pengawalan P.enyakit Berja.ngkit (PPPPB) (PPN) 2021 dan di bawah S.eksyen 233 A.kta Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

“Pengusaha k.osmetik tersebut turut akan dipanggil untuk membantu s.iasatan,” tegas beliau.

Tambah Ku Mashariman, pihak polis menasihatkan orang ramai supaya sentiasa mematuhi S0P PPN Fasa 1 yang telah ditetapkan oleh kerajaan dalam usaha untuk memvtuskan rantaian p4ndemik C0vid-19.

“Orang ramai juga diingatkan agar berh.ati-h.ati dalam memuat naik atau berkongsi apa-apa kenyataan serta kandungan di media sosial supaya tidak mewujudkan satu spekulasi n.egatif yang boleh mendatangkan f1tnah atau kemvdaratan kepada ketenteraman awam,” katanya

Pada Jumaat, tuIar satu t4ngkap Iayar di laman media sosial berkaitan pengusaha k0smetik sedang bersiaran langsvng menikmati buah durian bersama beberapa individu.

T4ngkap layar itu telah dik0ngsi lebih kurang 4,000 kali di media sosial tersebut berserta k0men-k0men daripada net1zen yang telah menanda akaun (tag) media sosial Polis Diraja Malaysia bagi menggesa t1ndakan diambil terhadap pengusaha k0smetik tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber:BH ONLINE, BK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Macam Kenal Je! PDRM Si4sat Pengusaha K0smetik P0pular Bvat ‘Live’ Makan Dvrian Ramai2"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*