Zulin Aziz Persoalkan Sam4n RM200k Siti Nordiana, Sekali Disekolah Balik, Memang Makan Dalam

Kisah sam4n menyam4n antara Siti Nordiana nampaknya tidak berkesudahan lagi. Baru-baru ini Zulin Aziz juga turut memberikan komen terhadap satu posting di Instagram yang melibatkan kes ini.

Zulin Persoalkan Nilai 200 Ribu?

Dalam komen di Instagram tersebut, Zulin Aziz seolah-olah mempersoalkan nilai sam4n 200 ribu yang telah dituntut untuk dibayar kepada lima individu termasuk penyanyi Lan Solo dan Syura Badron.

via Instagram

Mendapat Reaksi Dari Netizen

Atas sebab komen tersebut, pelbagai reaksi telah di berikan oleh netizen mengenai komen Zulin Aziz itu. Ada yang menyatakan bahawa Zulin Aziz seolah-olah cembvru dengan tindakan sam4n itu.

D3ngki ke tu, nak kak Nana sam4n awak juga ke?

via Instagram

Netizen Menerangkan Situasi Kepada Zulin Aziz

Bukan itu sahaja, ada juga netizen yang cuba menerangkan kepada Zulin Aziz nilai saman yang diberikan. Netizen cuba menjelaskan kepada Zulin tujuan dan nilai saman yang dikenakan.

Pengajaran untuk diorang ini, dah berusia kan semua tak kan nak jadi mak cik bawang pakai telekung mengata kawan…

Berbilion sam4n pun tetap tidak dapat ub4t hati, tapi bagi pengajaran itu pasti.

via Instagram

Sebelum ini kecoh di media sosial apabila penyanyi Syura Badron, Lan Solo dan isterinya, Sheila Razlan membuat IGLive untuk berkongsi punca perg4duhan mereka dengan penyanyi Siti Nordiana (Nana). Difahamkan pergaduhan di antara mereka ini sudah lama berlaku dan masih berlarutan sehingga sekarang.

SUSULAN tiada permohonan maaf secara terbuka seperti yang dituntut, penyanyi Siti Nordiana terpaksa meneruskan tindakan sam4n terhadap Lan Solo, Syura Badron dan tiga individu lain yang melemparkan tuduhan terhadapnya.

Langkah berkenaan diambil selepas kelima-lima mereka termasuk isteri Lan iaitu Sheila Hashim, jurusolek Aida G dan Pegawai Perhubungan Awam FMC, Sam Samin gagal membuat permohnan maaf dalam tempoh 24 jam seperti yang diberikan sebelum ini.

Siti Nordiana atau lebih mesra disapa sebagai Nana memberitahu pihaknya akan memfailkan tuntutan sam4n terhadap mereka berlima selewat-lewarnya 2 Ogos depan.

Siti Nordiana akan memfailkan tuntutan sam4n terhadap lima individu terlibat.

“Memandangkan tiada permohonan maaf setelah tamatnya tempoh 24 jam, Nana mengarahkan peguam untuk meneruskan dengan tindakan sam4n terhadap kelima-lima individu tersebut.

“Sam4n itu akan difailkan selewat-lewatnya pada Isnin depan. Nana telah melantik firma guaman bagi tindakan undang-undang,” katanya menerusi kenyataan rasmi kepada mStar.

Pada Jumaat lalu, Siti Nordiana membuat lap0ran polis terhadap lima individu iaitu Lan Solo, Sheila Hashim, Syura Badron, Aida G dan Sam Samin kerana didakwa memfitn4hnya di media sosial.

Siti Nordiana turut menuntut mereka berlima tampil membuat permohonan maaf secara terbuka dalam tempoh 24 jam selepas menerima notis pada Isnin.

Menerusi laporan mStar pada Isnin, Lan dan empat yang lain turut mendapatkan nasihat peguam selepas menerima notis tuntutan daripada Siti Nordiana.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Angkara ini mengakui dia terpaksa meneruskan tindakan undang-undang itu kerana ingin membersihkan nama serta imejnya yang sudah tercalar.

Siti Nordiana mahu membersihkan nama dan imejnya yang sudah tercalar.

“Nana terpaksa mengambil tindakan undang-undang bagi membersihkan nama dan imej Nana yang dicalarkan oleh kenyataan sedemikian sama ada secara langsung atau tidak langsung akibat daripada siaran IG Live tersebut,” ujarnya.

Untuk rekod, kontroversi tercetus selepas penyanyi Lan Solo dan Syura membuat pendedahan mengejutkan berkaitan konflik yang berlaku antara mereka dengan Siti Nordiana menerusi sesi Instagram live pada 20 Julai lalu.

Menerusi sesi tersebut Sheila dan Lan mengakui terkilan dengan Siti Nordiana serta pengurusnya Anas kerana sering mengungkit perihal soal bayaran makanan.

Sementara itu, Syura pula mendakwa dia dim4lukan oleh Siti Nordiana dan pengurusnya, Anas sehingga menyebabkan ada pihak produksi enggan memberikan tawaran kerja kepadanya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  :  https://bartasangbad.site/ via murai.my/mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Zulin Aziz Persoalkan Sam4n RM200k Siti Nordiana, Sekali Disekolah Balik, Memang Makan Dalam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*