“Saya Reda Pemerg1an Siti Sarah…Cabaran Saya Cuma Nak Beritahu Kepada Anak-Anak Ibu Mereka Dah Tak Ada” – Shuib

Suami kepada penyanyi Siti Sarah, Shuib akui reda pemerg1an isterinya pagi tadi dan menerimanya sebagai ketentuan Illahi.

Bagaimanapun Shuib berkata, cabaran buatnya kini adalah untuk memaklumkan kepada tiga anak mengenai ketiadaan ibu mereka.

“Saya reda dengan pemergian isteri saya dan menerima ketentuan Illahi.

Cabaran saya Cuma nak beritahu kepada anak-anak yang ibu mereka sudah tak ada,” katanya. Shuib berkata, dia dan anak-anak sempat membuat panggilan video buat kali terakhir bersama arw4h isterinya yang sedang naz4k di hospital.

“Saya dapat buat panggilan video bersama anak-anak dengan bantuan jurur4wat dan doktor.

Anak-anak sempat melihat keadaan ibu mereka. “Dan masa tu, nampak juga air mata di pipi Sarah…Dia macam faham apa yang anak-anak dan saya katakan masa tu.

“Saya juga bergegas ke hospital malam tadi selepas selesai sesi bacaan Yassin dan doa dianjurkan menerusi aplikasi Zoom Meeting.

“Tapi bila sampai hospital, saya tak dibenarkan bertemu dengan Sarah dan patah balik ke rumah,” katanya.

Terkini, Shuib sedang menantikan urusan mandi jen4zah secara tayammum di Bilik Jen4zah, Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM).

Tambahnya lagi, arw4h isterinya akan disolat jen4zah di hospital dan dijangka dikebvmikan bersebel4han kvbur arw4h ibunya di Tanah Perkubvran Islam, Kampung Sungai Pusu, Gombak, kira kira jam 12 tengah hari ini.

Arw4h menghembvskan naf4s terakhir di Unit Raw4tan Rapi (ICU), hospital berkenaan ak1bat pandem1k COV1D-19, jam 5.13 pagi ini. Sarah meninggalkan empat orang anak Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan.

Ayash Affan selamat dilahirkan kira-kira pukul 5 petang secara pembed4han ketika ibunya ditidvrkan pada Jumaat lalu.

Dalam pada itu Shuib juga berjanji akan menjaga empat cahaya mata perkongsian hidupnya dengan arw4h dengan baik.

“Arw4h sempat hadiahkan saya dan anak menerusi kehadiran Ayash Affan.

Arw4h bergelvt untuk menyelamatkan anak kami. Ternyata, Allah lebih menyayanginya.

“Nama Ayash Affan itu sendiri dipilihnya kerana menurut pembacaan arwah, nama berkenaan mengenai seorang pejuang di G4za,” katanya. Pada 27 Julai lalu, Siti Sarah mengesahkan dirinya dan keluarga positif COV1D-19.

Selain Siti Sarah dan suami, Shuib serta tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, disahkan positif.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Astro Gempak (@astrogempak)

Bagaimanapun, Shuib bersama anak-anak disahkan negat1f selepas melakukan kuarant1n kendiri selama 14 hari.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: gempak

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Saya Reda Pemerg1an Siti Sarah…Cabaran Saya Cuma Nak Beritahu Kepada Anak-Anak Ibu Mereka Dah Tak Ada” – Shuib"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*