Shuib Beritahu ‘Hal Sebenar’ kepada Anak-Anak, Tpi Lain Yang Jadi kepada Matin..

PETALING JAYA – “Saya beritahu pada anak-anak bahawa ibu mereka tidak akan kembali lagi kerana Allah lebih menyayanginya.”

Itu yang diberitahu suami kepada Allahyarh4m Siti Sarah Raissuddin, Shuib ketika menceritakan detik-detik memberitahu hal sebenar iaitu kem4tian ibu kepada tiga anaknya, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq m4tin, 6, hari ini.

Paling p1lu, ahli kumpulan Sepahtu itu memberitahu momen untuk memaklumkan perkara sebenar kepada tiga anaknya merupakan detik paling sukar yang perlu dilaluinya semalam.

Bagaimanapun menurut Shuib, Tuhan telah mempermudahkan urusan tersebut walaupun ada diantara anaknya yang masih kurang faham tentang situasi sebenar.

“Apabila saya balik ke rumah. Saya minta diri dengan anak-anak nak mandi. Hari ini, saya mandi lama sangat sebab memikirkan bagaimana caranya untuk saya beritahu perkara sebenar kepada tiga anak saya yang masih belum tahu bahawa ibu mereka sudah tiada lagi.

“Kemudian, ibu mentua minta saya terus-terang dengan anak-anak kerana mereka sudah menonton berita tentang kem4tian Siti Sarah dalam YouTube.

“Ini dug4an paling berat saya kena buat. Saya cekalkan hati, panggil anak-anak dan terangkan dalam keadaan TV terbuka yang tertulis Siti Sarah sudah tiada.

“Saya cakap pada mereka bahawa ibu tak akan balik lagi. m4tin men4ngis teres4k-esak, t3ruk dia men4ngis dan saya cakap kita berdoa tetapi ibu milik Allah dan tidak akan dikembalikan kerana Tuhan sangat sayangkan dia,” ujarnya dalam InstaLive hari ini.

Mahu merealisasikan impian arw4h isterinya untuk melihat anak-anaknya menjadi insan yang mulia di sisi Tuhan.

“Saya juga berpesan kepada anak-anak agar menjadi insan yang soleh dan solehah kerana itu yang diinginkan oleh ibu mereka.

“Itulah bekalan seorang ibu iaitu amal dan soleh anak-anak mereka,” ujarnya panjang lebar.

Selain Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, dan Ariq m4tin, Shuib dan arw4h Siti Sarah turut dikurniakan seorang lagi cahaya mata, Ayash Affan berusia tujuh bulan yang kini sedang dir4wat di h0spital selepas dilahirkan secara pembed4han pada 6 Ogos lalu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber:K! ONLINE

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Shuib Beritahu ‘Hal Sebenar’ kepada Anak-Anak, Tpi Lain Yang Jadi kepada Matin.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*