“Mar4h mmg mar4h, tapi…” – Youtuber Jadikan Kem4tian Sarah Sebagai ‘Content’ & Buat Giveaway, Ini Respon Shuib

Sejak pemerg1annya pada hari Isnin, kisah tentang Siti Sarah Raisuddin tidak henti-henti dibualkan terutamanya video-video lama arw4h serta kebaikan dilakukan ketika hay4tnya. Namun, ada pula pihak yang mengambil kesempatan untuk menggunakan kem4tian Siti Sarah dengan membuat ‘content’ demi meraih tontonan tinggi.

Seorang Youtuber dikenali sebagai Aisar Khaledd teruk dikec4m netizen selepas membuat video menziarahi tanah perkubVran jen4zah Siti Sarah dikebumikan. Bukan itu saja, dia juga turut membuat giveaway kepada pengikutnya untuk menyunting rakaman video tersebut!

“Marah memang marah, tapi…”

Selepas menerima banyak krit1kan dan kec4man, video tersebut telah pun diturunkan oleh Aisar di Youtube channel namun semuanya sudah menjadi tular di media sosial serta hangat diperkatakan.

Shuib yang menyedari akan tindakan Aisar, menjadikan kem4tian isterinya sebagai ‘modal’ membuat content di Youtube membuka mulut dan memberi respon terhadap isu terbabit. Menurut Harian Metro, Shuib berkata setiap individu perlu wujudkan rasa sensitiviti dalam hati masing-masing terutamanya membabitkan kem4tian.

Kita kena ada sensitiviti yang sangat tinggi sebab kita kena tahu, kalau selepas ini Allah nak uji, kita tak tahu sebesar mana ujian itu.”

Marah memang marah, tapi itu sajalah saya boleh cakap.”

“Saya minta maaf…”

Sementara itu, Aisar menerusi Instagram peribadinya telah membuat permohonan maaf atas kesilapannya dan tindakannya menggunakan kem4tian orang lain sebagai content.

Saya minta maaf sangat-sangat atas tidak berfikiran jauh sebelum upload video tersebut. Minta maaf ya semua.”

Ini bukanlah kali pertama Youtuber ini menerima kec4man daripada netizen sebegini. Aisar pernah tular sebelum ini beberapa kali kerana kontr0versi content yang dibuatnya di Youtube.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://lobakmerah.com/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Mar4h mmg mar4h, tapi…” – Youtuber Jadikan Kem4tian Sarah Sebagai ‘Content’ & Buat Giveaway, Ini Respon Shuib"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*