Kak KM S0und Lufya ‘Baru Brcerai Tk Ada Job Nk Bela Anak’, Ini Resp0n Padu Lufya

Usahawan dan anak dram4tis popular Normah Damanhuri, Liana Rosli tampil mem.bidas semula te.guran penyanyi dan pelakon Lufya terhadapnya di laman Instagram.

Kata Liana atau lebih popular dengan panggilan Kak KM, dia memahami situasi Lufya mene.gurnya sebelum ini, dengan harapan untuk menumpang kisahnya yang kini sedang viral.

“Dia lagi ke.sian sebab dia tengah susah, aku faham… aku pernah jumpa dia. Sekarang pula dia baru pakai tudung, baru lepas ber.ce.rai, kita faham tak ada job.

“Tapi tak payahlah dengan cara bercakap pasal aku untuk menaikkan ra.ting kau. Bukan pakai nama aku untuk dapatkan job ye.

“Aku tak kisah, tapi umpamanya aku ni ja.hat sangat…,” katanya ketika siaran langsung Instagram pada Jumaat.

Sementara itu, menjawab tuduhan Kak KM, kata Lufya, si.kap ke.ras hati usahawan itu diharapkan mendapat teg.uran daripada Allah kelak.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lufya (@lufyalaana)

“Bila orang alim, pendakwah tegur cakap mereka ni nak gla.mor tumpang populariti. Bila selebriti beri pandangan dikatakan baru ber.cerai mungkin takde duit nak be.la anak.

“Subhanallah keras.nya hati manusia. Walaupun diberi kasih sayang keluarga, kekayaan, kesihatan tapi jangan lupa semua itu datangnya dengan izin Allah. Patuhlah perintah Allah!

“Yakinlah rezeki halal tanpa memperdagangkan tubuh dan maruah adalah lebih baraqah. Jangan keterlaluan demi mengejar kekayaan yang terlalu sedikit di dunia ini.

“Moga Allah ‘TE.GUR’ dan menjadi pelajaran buat kita semua umat ISLAM untuk melihat hikmahnya,” katanya bersama tanda pagar #nomoreiklanluc4h #kitabenciapayangAllahbenci #pengikutrasulullah.

Kapsyen Penuh IG Lufya:

“Suatu ketika dahulu…

Ibl!s ahli Alqur’an…

Ibl!s ahli hadith….

Ibl!s ahli riwayat..

Ibl!s alim/pandai dalam segala ilmu…

Tapi ibl!s tidak menjadi kekasih Allah, karena dalam diri ibl!s ada kalimat…

AKU LEBIH BAIK DARI KAMU

= SOMB0NG!

Semoga sedikit ilmu yg dititipkan Allah Subhana Wa Ta’alla dihati kita tidak menjadikan kita somb0ng dalam segala”

Terdahulu, Lufya tampil menegur tindakan keterlaluan Kak KM yang kerap memuat naik iklan berunsur lucah di media sosialnya. Kata Lufya tin.dakan sedemikian boleh mempengaruhi pemikiran golongan muda.

Selain Lufya, dua pendakwah terkenal PU Syed dan Ustazah Asma’ Harun turut tampil mene.gur tin.dakan Kak KM secara terbuka.

Sumber: Gempak,IG Lufya

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : https://www.metro.rimbabara.com

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Kak KM S0und Lufya ‘Baru Brcerai Tk Ada Job Nk Bela Anak’, Ini Resp0n Padu Lufya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*