[VIDEO] Merem4ng! Frontl1ners Dapat Panggilan Dari Rumah Kosong, Rupanya Pes4kit Dah Men1nggal 3 Tahun Lalu

Tugas sebagai frontliners ini sememangnya tidak mengira waktu siang ataupun malam. Di mana pes4kit memerlukan mereka, di situlah mereka ada datang memberi perkhidmatan.

Walau bagaimanapun, bagi mereka yang bertugas di bidang perub4tan, sudah semestinya tidak akan lari daripada pengalaman aneh dan m1stik termasuklah menerima ‘panggilan’ m1steri daripada pes4kit yang tidak wujud. Uiks ni ser4m!

“Bagi-bagi salam tak menyahut-nyahut” 

Menerusi perkongsian di TikTok @medicalasiststant, dia telah bercerita mengenai pengalamannya pada tahun 2017, di mana dia berdepan dengan situasi misteri apabila mendapat panggilan kecem4san dari sebuah rumah pada jam 3.30 pagi.

Menurutnya, pes4kit itu dilaporkan tidak sedarkan diri dan pihak hospital telah menghantar ambulans ke sana.

Saya mendapat panggilan pada pukul 3.30 pagi, menyatakan nama dan alamatnya mengatakan tidak sedarkan diri di rumah. 

“Dalam 15 minit saya dan pemandu dan seorang lagi bergerak sampai ke rumah yang dialamatkan. 

“Sesampainya saya ke rumah berkenaan, rumah gelap. Bagi-bagi salam tak menyahut-nyahut. Saya kemudian menelefon kembali ke klinik untuk menyemak alamat rumah. Semuanya betul,” katanya.

Video:

@medicalasiststant

 

♬ Amityville Horror – Scary Halloween Sound Effects – Halloween Sound Effects

“Tiba-tiba dengar bunyi burung h4ntu” 

Berasa pelik dengan situasi yang dialami, frontliners ini kemudian menelefon nombor pes4kit berkenaan, namun alangkah terkejutnya apabila dia mendapat nombor tersebut tiada dalam perkhidmatan. Aikk ini sudah lain macam… 

“Bila saya hubungi kembali nombor pes4kit, tiada dalam perkhidmatan. Cem4s rasanya. Sedang bercakap dengan pemandu, tiba-tiba dengar bunyi burung h4ntu dari atas bumbung rumah. 

“Saya pandang pemandu, pemandu pandang saya… Lari berkecapuih balik (bergegas meninggalkan rumah itu),” ceritanya.

Katanya lagi, mereka kemudian memeriksa nama pes4kit tersebut di klinik dan mendapati pes4kit itu sudah men1nggal dunia tiga tahun lalu. Adoi… 

Komen Netizen:

“Kena sc4m dengan h4ntu” 

Video tersebut telah mendapat pelbagai respon netizen yang berasa ser4m serta merem4ng dengan situasi dialami frontliners tersebut.

Malah ada juga yang sempat berjenaka memberitahu bahawa frontliners tersebut sudah di ‘sc4m’ oleh h4ntu. Boleh pulak ye… 

Sabarlah ye frontliners… kesian pulak bila kena ‘pr4nk’ dengan h4ntu. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : Lobak Merah

Apa komen anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Merem4ng! Frontl1ners Dapat Panggilan Dari Rumah Kosong, Rupanya Pes4kit Dah Men1nggal 3 Tahun Lalu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*