“bukan duit saya..” Dianggap Biad4p Kerana Pij4k Wang, Iqbal Zulkefli Tampil Ceritakan Hal Sebenar

Belum pun reda mengenai kontroversi perselisihan faham antara dirinya dan bekas majikan, Dato Seri Vida (DSV) serta isu single pertama nya, usahawan Ahmad Iqbal Zulkefli sekali lagi menjadi mangsa kec4man netizen di media sosial.

Tindakan Iqbal Disalah Erti 

Ia berikutan tularnya sebuah klip video menunjukkan Iqbal ditegur oleh seorang penyanyi berikutan puluhan keping wang kertas bersepah di atas lantai sebuah studio.

Dalam pada itu, kelihatan Iqbal menguis wang kertas tersebut dengan kakinya sebelum mem1jak dan membiarkannya.

Lantaran tersebut, rata-rata netizen berasa marah dan kecewa dengan tindakannya itu yang disifatkan seperti bi4dao kerana seolah-olah tidak mensyukuri rezeki yang ada.

Waima ia duit palsu, mereka turut mendakwa perbuatan itu mampu mendatangkan f1tnah kepada orang ramai.

Iqbal Jelas Perkara Sebenar 

Tampil memberi penjelasan, sebentar tadi Iqbal memuatnaik sebuah video menceritakan perihal sebenar. Menurut Iqbal, wang tersebut adalah wang palsu dan ia milik selebriti lain yang baru selesai membuat kandungan mereka.  Jelasnya lagi, dia tidak mempunyai sebarang niat  untuk berkelakuan sedemikian namun redha apabila dikecam oleh orang ramai.

“Assalamualaikum semua, disini saya nak menjawab satu video yang telah viral berkenaan ada saya sepak duit. Telah berlaku banyak salah faham diluar kuasa saya untuk mengawalnya.

“Jadi situasinya begini, ketika itu di Rusa Music production dalam studio saya bersama dengan 5-6 orang artis lain datang ke studio untuk buat content dan ketika video itu dirakam duit itu memang dah berterabur memang digunakan oleh artis-artis yang lain. Jadi bukan saya yang taburkan duit dan itu pun bukan duit saya malah duit itu sebenarnya bukan duit yang betul.

“Duit palsu sebagai prop mereka untuk buat content. Saya hanya bercakap bersama kawan-kawan artis disana bersembang macam biasa santai dan tidak sangka yang video itu dirakam dan di post. Tapi saya tak salahkan video itu di post cuma kelakuan saya itu menampakkan seolah saya ini tidak bersyukur dan terlalu tidak baik. Saya tak tahu nak buat macam mana sebab video itu dah tersebar sedangkan saya kalau nampak duit 10 sen depan mata pun saya takkan langkah duit itu saya takkan pijak.

“Malah, kalau saya jumpa duit bawah katil saya akan letak di atas. Orang pun kata walaupun itu duit palsu tak elok buat macam itu sebab ada nama, tulisan jawi, ada gambar semua. Duit itu sebenarnya dah dibuang tulisan dan gambar yang sensitif telah di blur kan dan diubah gambar pun sebenarnya.

“Saya tak marah apabila orang mengeluarkan kenyataan, text saya berkata macam-macam sebab apa yang netizen terima itu begitu dan memang layak dikecam. Begitu lah cerita nya” jelas Iqbal

Mohon Maaf

Meskipun begitu, Iqbal tetap memohon maaf atas perbuatan tersebut sehingga menyingung perasaan orang lain.

Menjengah ke ruangan komen, pelbagai komen telah diberikan oleh netizen.

Ada yang masih mengecam dan tidak kurang juga mengharapkan Iqbal agar terus kuat menghadapi pelbagai dugaan.

 

 

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : trendinggiler.pw

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“bukan duit saya..” Dianggap Biad4p Kerana Pij4k Wang, Iqbal Zulkefli Tampil Ceritakan Hal Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*