“Saya Mnyesal Ya Allah..” Zarina Zainuddin Mnangis Gara2 Ketvk Ank Aut1sme Dgn Senduk

GARA-GARA ber.tin.dak ka.sar kepada anak sulungnya yang meng.hidap autisme iaitu Muhammad Razil Azrai atau Azil, pelakon Zarina Zainuddin me.nan.gis ke.sal atas tin.dakan luar kawalannya itu.

Sebak mengenangkan ke.ja.dian pada pagi Selasa, Zarina berkata dia be.ra.sa serba salah kerana me.mu.kul anaknya yang diketahui tidak mampu berfikir secara normal seperti remaja lain.

“Selepas saya bagi Azil makan, dia men.ga.muk… semasa itu saya tengah memasak rendang, tiba-tiba dia datang men.ga.muk, saya tengah berhadapan dengan benda pa.nas tak sengaja ter.ketuk dia dengan sen.duk.

“Saya sen.si.tif sangat, Ya Allah kenapa aku ke.tuk dia. Saya sendiri ter.ke.jut… saya terfikir kenapa saya ke.tuk dia, saya men.ye.sal Ya Allah.

“Apa yang buat saya se.dih lagi hari ini… kawan rapat saya me.ning.gal dunia semalam, macam tak percaya dengar khabar itu,” katanya.

Zarina berdoa minta beri kekuatan menjaga anak istimewa.

Dalam siaran langsung menerusi laman Instagram itu, Zarina dilihat me.nan.gis se.bak kerana ber.tin.dak ka.sar dengan Azil yang kini berusia 25 tahun.

Ke.sal dengan apa yang berlaku, pelakon drama Bidadari Kiriman Tuhan ini me.nasihati ibu bapa yang mempunyai anak istimewa ini supaya banyakkan bersabar berdepan kerenah mereka.

Ibu ayah yang ada anak macam ni memang kena banyak sabar, sabar, selalulah berdoa dekat Allah kuatkan kita.

ZARINA ZAINUDDIN

PELAKON

Malah, dia sendiri mengakui tidak berhenti berdoa supaya diberikan kekuatan untuk meneruskan tanggungjawab sebagai ibu.

“Sabarkanlah aku Ya Allah, kuatkan la aku sebab kalau kita tak sabar yang jadi man.gs.a anak tak berdosa, (dia) tak tahu cakap, tak tahu apa-apa… tak tahu nak explain nak minta apa.

TONTON VIDEO LIVE ZARINA INI!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)

“Ibu ayah yang ada anak macam ni memang kena banyak sabar, sabar, selalulah berdoa dekat Allah kuatkan kita… bagi kesa.bar4n yang tinggi sebab kita menguruskan anak begini bukan senang, kalau kita si.lap, kita berdos4 sebab dia orang tak tahu apa-apa.

“Biarlah kalau dia nak buat saya tak apa, saya bagi kepala saya, ketuklah buat lah apa-apa… sebab dia selalu pukul diri dia, saya tak sanggup tengok,” ujarnya.

Selain Azil, Zarina juga memiliki seorang lagi anak lelaki yang merupakan kembar Azil iaitu Azal juga penghid4p aut1sme.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : Mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Saya Mnyesal Ya Allah..” Zarina Zainuddin Mnangis Gara2 Ketvk Ank Aut1sme Dgn Senduk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*