Kisah G4dis Nekad Minum R4cun Di Kvbur Bapa, Rupanya Ada Sebab Kenapa BF Engg4n Bert4nggungj4wab

Di media sosial kecoh mengenai kisah melibatkan seorang gadis dikenali Novia Widyasari Rahayu berasal dari Indonesia, yang dilaporkan meninggal dunia selepas dipercayai membunuh diri dengan meminum racun. Apa yang lebih mengejutkan, tindakan luar kawalan tersebut didakwa dilakukan di tepi kubur Allahyarham bapanya.

Teman lelaki enggan bertanggungjawab

Memetik laporan antarabangsa, gadis cantik berusia 23 tahun ini merupakan seorang pelajar Universiti Brawijaya didakwa meminum r4cun berikutan tertekan akibat tindakan kekasihnya, Randy Bagus Hari Sasongko yang enggan bertanggungjawab atas kehamilannya. Bukan itu sahaja, teman lelakinya dipercayai menyuruh gadis ini untuk menggugurkan kandungannya.

Susulan daripada itu, gadis ini ditemui tidak sedarkan diri di kubur Allahyarham bapanya yang terletak di Dusun Sugihan, Desa Jepun pada hari Khamis, 2 Disember yang lepas. Sebelum insiden ini berlaku, gadis cekal ini dipercayai sering kali meluahkan perasaan menerusi akaun media sosialnya.

Saya berhasrat untuk meninggalkan rumah dengan memegang 2 sianida (racun) dan saya bercadang untuk minum dengan varian baldu merah kegemaran saya.

Saya akan minum di kawasan paragliding. Jika saya m4ti, saya akan disalah anggap sebagai kem4langan.

Teman lelaki jadi punca

Mengulas lebih lanjut, lelaki berkenaan disyaki merogol teman wanitanya dan dipercayai menjadi punca utama mangsa berbuat demikian. Difahamkan, gadis ini cuba menghubungi lelaki berkenaan supaya dia bertanggungjawab namun, teman lelakinya seolah-olah mendiamkan diri dan tidak memberikan sebarang respon.

Bukan itu sahaja, gadis ini cuba menghubungi ibu kepada teman lelakinya namun, jawapan si ibu agak ‘mengecewakan’ dan meminta supaya dia menggugurkan kandungan berikutan anaknya yang baru sahaja dilantik menjadi pegawai polis.

Nota terakhir yg ditinggalkan jawab segala persoalan

Terdahulu media melaporkan Seorang mahasiswa berusia 23 tahun ditemui meningg4l dvnia bersebelahan makam bapanya selepas meminum r4cun.

Teguk racvn di kubur ayah

Menurut penjaga kubur, ketika kejadian m4ngsa dilihat sedang meneguk botol seperti teh, namun bau cecair itu agak tidak menyenangkan.

“Mangsa kebelakangan ini sering berdiam diri di kubur ayahnya, bahkan kerap tertidur di sana.”

“Sebelum ini dia pun nak bvnuh diri, tapi hasratnya diketahui ibu dan adik beradiknya. Tapi, dia cari peluang lagi untuk berbuat demikian dan akhirnya selepas kawasan kubur sunyi dia meneguk r4cun itu sewaktu ibunya tiada.”

Tertekan lepas disahkan hamil

Memetik laporan Bogor Daily, m4ngsa yang dikenali sebagai Novia Widyasari Rahayu mengalami tekanan selepas disahkan mengandung akibat dip3rk0sa lelaki yang juga merupakan seorang angota beruniform dan diminta menggvgurkan kandungannya.

“M4ngsa telah dibawa ke sebuah penginapan oleh kekasihnya dan telah dipaksa makan ubat sehingga dia tertidur… selepas 4 bulan kejadian, Novia disahkan hamil.”

Belum sedia kahwin, lelaki minta gvgur kandungan

Walaubagaimanapun, berita kehamilan itu telahpun dimaklumkan oleh keluarga pihak lelaki, namun pihaknya enggan mereka berkahwin hanya kerana anak lelakinya belum bersedia dan meminta agar kandungan digugurkan.

Nota akhir m4ngsa

Kredit : Redaksi, Tribun News & DeskJabar

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : dnq.pw

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Kisah G4dis Nekad Minum R4cun Di Kvbur Bapa, Rupanya Ada Sebab Kenapa BF Engg4n Bert4nggungj4wab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*