‘Mereka Semua ‘MaIaikat’, Saya Bukan’ – ZuI Ariffin Ulas Pertduhan Yang Dikenakan.

Sepang: “Tlada tindakan sebab orang lain yang terbabit semuanya ‘maIaikat’, saya seorang saja tidak. Jadi, saya sajalah yang mengaku bersaIah. Tidak mengapa.”

Itu kata pelakon popular Zul Ariffin, 35, yang diden.da RM30,000 selepas mengaku bersaIah di Mhkamah Sesyen, di sini, hari ini atas pertduhan memuat naik kandungan bersifat su.mbang di Instagram.

Zul berkata demikian ketika ditanya mengenai tindakan susulan terhadap pihak dipercayai memintanya memuat naik video itu.

Zul yang mengenakan sut berwarna kelabu ketika ditemui berkata, ke.s yang menlmpanya dapat dijadikan pengajaran kepada pelakon lain sebelum ingin membuat sebarang promosi untuk setiap karya terbaharu.

“Kita semua tidak terlepas daripada melakukan kesiIapan. Disebabkan itu, jadikan ke.s ini sebagai pengajaran kepada semua orang di luar sana termasuk pelakon.

“Kalau disuruh muat naik apa-apa kandungan, tidak perlulah beriya-iya sangat. Betul tak? Kalau disuruh juga untuk tujuan promosi, tolong berhati-hati dan jadikan saya sebagai contoh. Muat naik gambar ‘selfie’ pun sudah memadai. Tak ru.gi apa pun,” katanya.

Dalam pada itu, Zul berkata, dia memilih untuk tidak memanjangkan ke.s ini dan mengaku bersaIah dan berharap perkara ini berakhir di sini selain eng.gan membazir masa mana-mana pihak.

“Saya lega dengan keputusan ini. Walaupun saya tak pernah berdepan dengan situasi ini iaitu terbabit dengan k.es besar di mhkamah, tapi dengan nasihat peguam dan sokongan daripada rakan-rakan yang hadir saya sangat terha.ru.

“Saya ingatkan tlada yang akan datang beri sokongan tapi Alhamdulillah ramai yang hadir termasuk rakan media. Saya eng.gan bazir masa mhkamah atau sesiapa. Jadi saya memilih mengaku bersaIah kerana saya yang memuat naik video terbabit.

“Jika tidak, perkara ini akan terus berlanjutan dan saya tak nak hidup dengan rasa yang begitu. Jadi langkah terbaik saya anggap ini kesaIahan atas kelakuan saya selain rasa bersaIah kepada Allah,” katanya.

Terdahulu, Zul atau nama sebenarnya, Zulkifli Ariffin didnda RM30,000 selepas mengaku bersaIah di Mhkamah Sesyen di sini, atas pertduhan memuat naik kandungan bersifat sum bang di media sosial pada Mac lalu.

Zul membuat pengakuan berkenaan selepas pertduhan dibacakan di hadapan Haklm Noorhisham Mohd Jaafar.

Mengikut pertuduhan, Zul yang menggunakan Instagram bernama @zul_ariffin secara sedar membuat dan memulakan penghantara video yang bersifat s.umbang dengan niat untuk menyakltkan hati orang lain.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : DBONGKAR / HM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "‘Mereka Semua ‘MaIaikat’, Saya Bukan’ – ZuI Ariffin Ulas Pertduhan Yang Dikenakan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*