Pertama Kali Berhijab Di ‘Fashion Show’, Nasha Aziz Terima Pinangan Munawwareen

Kemunculan pelakon Nasha Aziz di pertunjukan fesyen Munawwareen telah memberi aura luar biasa pada pengunjung yang hadir.

Nasha sebagai model untuk jenama itu tampil menggayakan rekaan jubah khas rona hijau zamrud bertatahkan jemeki sebagai perincian pada busana.

Tampil berhijab

Ketika ditemui OhBulan!, aktres berumur 51 tahun ini menyatakan ini adalah kali pertama dirinya menjadi model muslimah sepanjang terlibat dalam bidang peragaan sejak 1989.

Kata Nasha atau nama sebenarnya Noraishah Abdul Aziz , dia bersyukur kerana masih mendapat kepercayaan untuk beraksi solo di pentas yang gah.

Saya bersyukur dengan rezeki yang Allah SWT bagi dan berterima kepada pihak Munawwareen terutamanya Datin Aliza Abu Bakar kerana memberi kepercayaan kepada saya.

Saya hanya melakukan tugas dengan sehabis baik apabila diberikan tanggungjawab. Apa sahaja rezeki yang datang, saya terima.

Bagi saya, dalam apa sahaja yang kita lakukan, buatlah sepenuh hati. Hargailah setiap momen, kreativiti, keindahan dan usaha masing-masing.

Nasha berkata demikian ketika ditemui pada pertunjukan fesyen Munawwareen di Hotel Shangri-La Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Sempurnakan Hijrah Cinta

Sementara itu, pengasas jenama fesyen Muslimah Munawwareen iaitu Datin Aliza Abu Bakar berkata dia memilih pertunjukan fesyen Muslimah gilang -gemilang sebagai platform untuk menyebarkan dakwah.

Sebenarnya semua orang boleh buat pertunjukan fesyen, tetapi untuk fesyen Muslimah sangat memberi makna besar untuk diri saya.

Saya tidak pandai berd4kwah, jadi saya rasa dengan menghasilkan sebuah jenama Muslimah, ia sedikit sebanyak dapat menyalurkan d4kwah itu sendiri dalam pemakaian seseorang.

Landasan syariah

Menurut Aliza, asas setiap rekaan Munawwareen adalah untuk memelihara aurat wanita dengan sempurna dan variasi pakaian jenama berkenaan direka dengan potongan longgar dengan pemilihan fabrik yang tidak menampakkan bentuk badan pemakai.

Terdapat banyak pakaian Muslimah yang dipasarkan tetapi konsep ‘muslimah sejati’ itu tidak sepenuhnya dipraktikkan. Munawwareen mahu dikenali dengan identiti fesyen Islamik yang berusaha mengikuti landasan Syariah.

Sekarang kita dapat lihat lebih ramai wanita bijak bertesyen meskipun menutup aurat dengan sempurna. Jadi Munawwareen ingin menjadi sebahagian daripada gerakan fesyen Islamik yang sentiasa menampilkan rekaan-rekaan segar serta mengikut arus semasa tapa mengetepikan kewajipan memelihara aurat.

Munawwareen turut melancarkan lagu rasmi jenama berjudul Munawwareen, ciptaan sepenuhnya Hafiz Hamidun dan didendangkan penyanyi hebat, Ernie Zakri.

Sebanyak 21 rekaan dengan jumlah 36 pakaian dipentaskan dan kesemuanya akan dilancarkan secara berperingkat bermula Oktober 2022 sehingga Mac 2023.

Antara koleksi yang dipentaskan telah mula dipasarkan dan boleh didapati di laman web rasmi di www.munawwareen.com.my atau Shopee Munawwareen HQ, dan juga pembelian di butik yang akan membuka pintu secara rasmi di Putrajaya pertengahan Oktober 2022.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : ohbulan.com

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pertama Kali Berhijab Di ‘Fashion Show’, Nasha Aziz Terima Pinangan Munawwareen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*