“Kalau Allah tarik ny4wa aku hari itu, m4ti katak!” – Selepas Wafariena, sekali Azhan Rani pula ded4h sesuatu yang meng3jutkan peminat

SUSULAN pelakon Wafariena Roslan meluahkan rasa terkilan terhadap sebuah produksi drama yang mengab4ikan kebajikannya selepas dip4ksa melakukan aksi lag4k ng3ri sehingga ced3ra, aktor Azhan Rani turut berkongsi pernah mengalami pengalaman sama.

Azhan, 45, berkata, dia juga pernah diab4ikan selepas terlibat dalam kemal4ngan jalan raya ketika bergegas ke lokasi penggambaran selepas mendapat arahan produksi ekoran terdapat pelakon lain tidak dapat hadir.

“Bukan nak ungkit, sekadar kongsi kes aku kemal4ngan dulu. Aku dikerahkan mengejut datang ke set penggambaran kononnya ada pelakon yang patut datang waktu itu, tidak dapat hadir.

“Takdir Allah, waktu tengah hari aku tergolek kemal4ngan. Masa itu aku minta orang di situ ambil telefon dan buat panggilan video untuk beritahu produksi aku kemal4ngan.

azhan rani 2

Azhan harap ada cara untuk bela nasib penggiat seni yang terlibat dalam kemal4ngan.

“Ada wakil produksi datang ke unit kecem4san dan telefon sahabat, Beto Kusyairy serta Tisha Shahar untuk uruskan aku.

“Dia (produksi) bantu carikan towing motor dan sahabat aku yang bayar kos tersebut. Itu sahaja daripada produksi untuk aku,” katanya.

Azhan berkongsi kisah tersebut menerusi hantaran di laman Instagram miliknya pada Isnin.

Dakwa Azhan, sepanjang lapan hari menerima raw4tan di h0spital, tiada seorang pun wakil produksi berkenaan datang menziarahinya.

“Selain telefon sebelum aku dibed4h, nak beritahu watak digantikan dengan orang lain. Ada juga sekali dua telefon dan mesej tanya khabar beri kata-kata semangat selain hantar sebakul buah-buahan ke h0spital.

Kalau Allah tarik ny4wa aku hari itu, m4ti katak je lah. Kemudian korang baca postinng belangsungkawa Azhan Rani

AZHAN RANI

PELAKON

“Namun lapan hari di h0spital dan berapa lama proses pemulihan di rumah, tiada seorang pun wakil produksi datang menjenguk. Iyalah, yang lebih penting cerita itu siap, bukan ny4wa aku,” jelasnya.

Sementara itu, Azhan berkata, kejadian menimpanya itu seolah-olah ny4wa sebagai seorang pelakon tidak penting berbanding kerja-kerja menyiapkan sebuah drama atau filem.

Justeru itu kata pelakon drama Nur ini, keadaan itu perlu berubah dan perlu ada penambahbaikkan bagi membela nasib mana-mana golongan seni yang senasib sepertinya.

azhan rani 3

Azhan sebelum ini berkongsi terlibat dalam satu kemalangan pada Januari lalu.

“Kalau Allah tarik ny4wa aku hari itu, m4ti katak. Kemudian korang baca posting belangsungkawa Azhan Rani.

“Nasib aku mungkin baik sikit sebab ada insurans sendiri. Pembedahan sampai ulang-alik buat fisioterapi lebih RM50,000 kosnya. Tutup mata sebab ada insurans.

“Terfikir pula kalau kru dan pekerja belakang tabir, siapa yang akan bela nasib mereka? Sama-sama kita perbaiki,” ujarnya.

Sumber/Kredit : mStar

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : https://bartasangbad.site/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Kalau Allah tarik ny4wa aku hari itu, m4ti katak!” – Selepas Wafariena, sekali Azhan Rani pula ded4h sesuatu yang meng3jutkan peminat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*