Batvk Tanpa Henti Tiga Bulan, Ezzaty Abdullah Masuk Hospital

Seorang ibu atau isteri umpama tunggak sebuah keluarga. Jika ibu jatuh s4kit maka ia sedikit sebanyak pasti akan memberi impak pada urusan keluarga.

Justeru wanita yang bergelar ibu perlu mengutamakan kesihatan diri dalam kesibukan melunaskan tanggungjawab menguruskan anak-anak dan suami. Jika mengalami simptom-simptom tidak sihat, segeralah ke klinik atau hospital untuk melakukan pemeriksaan lanjut.

Pelakon Ezzaty Abdullah dimasukkan ke sebuah pusat perubatan di Kota Damansara, Selangor pada Isnin lalu bagi menjalani pemeriksaan dan rawrtan susulan selepas mengalami b4tuk sejak tiga bulan lalu.

Berkongsi perkara tersebut, suami kepada Ezzaty iaitu Azwan Kombos memaklumkan doktor telah menjalankan pemeriksaan ujian imbasan tomografi berkomputer (CT Scan) pada bahagian p4ru-p4ru dan masih menunggu jawapan pakar bagi mengetahui punca sebenar mas4lah tersebut.

“Sebelum ini pernah lakukan pemeriksaan X-ray dan diberitahu ada masalah di bahagian paru-paru.Hari Selasa doktor telah lakukan ujian CT scan untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut.

“Sebenarnya sudah hampir tiga bulan dia mengalami b4tuk tanpa henti. Tiada sebarang mas4lah lain seperti dem4m atau sebagainya namun disebabkan komitmen kerja barulah sekarang dapat berjumpa pakar.

“Memang kasihan melihat dia menahan s4kit sehingga mengg4ngu aktiviti harian,” katanya ketika memberitahu mStar.

Terdahulu, Ezzaty berkongsi foto dia berada di hospital berkenaan menerusi hantaran di Instastory miliknya.

Sementara itu, Azwan memaklumkan isterinya itu pernah mengalami mas4lah sama ketika masih kecil dahulu, malah lebih tervk apabila setahun mengalami batvk.

“Dia pernah beritahu mengalami mas4alah sama ketika kecil dahulu. Tak sangka pula pada usia sekarang ini ia terjadi lagi. Kami ingatkan hanya batuk biasa.

“Saya ada menemani dia ketika melakukan ujian CT scan. Keadaannya memang agak lem4h. Pihak hospital juga mendapati terdapat lendir pada bahagian p4ru-p4ru dan telah dikeluarkan.

 

“Buat masa sekarang, dia diberikan raw4tan antibiotik. Untuk raw4tan selanjutnya bergantung kepada keputusan CT scan yang akan dikeluarkan nanti,” ujarnya.

Apa pun kita menantikan keputusan pemeriksaan CT scan kelak dan didoakan semoga Ezzaty dipermudah urusan dan dikurniakan kesembuhan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : https://www.keluarga.my/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Batvk Tanpa Henti Tiga Bulan, Ezzaty Abdullah Masuk Hospital"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*