Rawatan Anak Saudara Fattah Amin Cecah RM9 Juta, Ada Masa Dua Bulan Lagi, Undang Sebak Wargamaya

Siapa tidak kenal dengan pasangan selebriti popular yang cukup disenangi ramai iaitu Fattah Amin. Fattah merupakan anak sulung mempunyai mempunyai tiga adik perempuan, Farhana, Raihan dan Intan serta seorang lagi adik beradik lelaki, Farhan.

Muat naik terkini pelakon terkenal kesayangan ramai, Fattah yang juga merupakan suami kepada Nur Fazura yang juga pelakon mengundang sebak peminat aktor ini di media sosialnya. Dalam pada itu, Fazura juga dilihat turut berkongsi maklumat yang sama di Instastorinya.

Perkongsian ini telah mengundang sebak wargamaya setelah mengetahui penyakit anak suadara pelakon ini.

RAWATAN CECAH HINGGA 9 JUTA

Fattah memuatnaik foto anak saudaranya, Wan Muhammad Naail dengan alat bantuan pernafasan dengan menitipkan doa dipermudahkan urusan dan kesihatan.

Sebelum itu, ibu kepada Nail merupakan adik ke tiga kepada Fattah Amin, Raihan telah memuat naik kenyataan memohon bantuan rawatan buat anak ketigannya itu.

“Moga Allah bantu permudahkan urusan adikku dan kesihatan baby Naail.”

Menurut Raihan, Nail memerlukan rawatan sebelum usia anaknya masuk 6 bulan. Tidak pernah berkongsi mengenai kesihatan anaknya sebelum ini, Raihan memberitahu Nail mempunyai masa hanya dua bulan sahaja.

Katanya, ubat yang paling berkesan untuk merawat anaknya adalah Ubat Zolgensma berharga lebih kurang RM9 juta.

Hati ibu ayah mana yang tidak sebak melihat kesak1tan yang ditanggung oleh anak yang memerlukan kos yang sangat tinggi. Dia dan suami telah mengambil keputusan untuk memohon sumbangan orang ramai untuk bantuan rawatan anak kesayangannya.

Raihan berharap sumbangan orang ramai dapat meringankan beban keperluan anaknya dan memohon mendoakan kesejahteraan buat anaknya.

UBAT ZOLGENSMA  PALING MAHAL DI USA

“Treatment plan untuk Naail perlu buat sebelum Naail masuk 6 bulan. Ada masa 2 bulan sahaja lagi.”

“Ubat paling efektif adalah Gene Theraphy, iaitu Ubat Zolgensma yang harganya mencecah 1.9 million USD lebih kurang RM9 juta.”

“Dengan itu, kami ibu ayah adik Naail ingin memohon sedikit bantuan untuk rawatan penyakit anak kami.”

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun ibu Naail:

MAYBANK

512334355235

SITI NORRAIHAN MOHD AMIN

Ref: Sumbangan Naail

“Genap usia 4 bulan, result genetik keluar dan anak kami Wan Muhammad Naail disahkan mempunyai sak1t genetik, SPINAL MUSCULAR ATROPHY (SMA) type 1.”

“Kami sudah bersiap sedia dan positif sebelum doktor bagitahu kami, namun air mata tetap mengalir apabila doktor mengatakan, tanpa penjagaan yang Rapi, hampir 95% pengidap SMA type 1 tidak akan dapat survive sehingga umur 2 tahun.”

“SMA adalah sejenis penyakit berkaitan saraf yang pergi ke seluruh otot badan. Kerana tiadanya DNA SMN1 yang berupaya memanjangkan hayat saraf cabang ini, menyebabkan saraf-saraf ini boleh m4ti.”

“Dan kesannya, pergerakan baby semakin lemah termasuk otot-otot organ seperti paru-paru. Penyakit ini diketegorikan sebagai Rare Disease, penyakit jarang jumpa. (Boleh google)”

“Dari segi ubat. Ianya ada 3 jenis ubat. Dan ubatnya sangat mahal. Ubat paling efektif adalah Gene Theraphy, iaitu Ubat Zolgensma yang harganya mencecah 1.9 million USD lebih kurang RM9 juta. Ianya diketegorikan Ubat paling mahal di USA. (Boleh google)”

Untuk makluman, Raihan dan suami melangsungkan perkahwinan mereka kira-kira 5 tahun lalu dan dikurniakan tiga orang cahayamata iaitu Dua lelaki dan seorang perempuan.

WARGAMAYA TITIP DOA

Meninjau diruangan di komen rata-rata wargamaya meluahkan rasa sebak dengan penyakit  anak saudara aktor berkenaan. Ramai menitipkan doa supaya bayi Nail diberikan kesembuhan dan dipermudahkan urusan.

Sumber: Instagram fattahaminz & raihanaminz

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : Keluarga

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Rawatan Anak Saudara Fattah Amin Cecah RM9 Juta, Ada Masa Dua Bulan Lagi, Undang Sebak Wargamaya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*