PiIu, Anak Tersayang ‘pergi’ Dalam Bas Ketika Dalam Perjalanan Ke Hospital, Tak Sempat Terima Rwatan.

Baru-baru ini, tular di laman sosi.al seorang wanita terpaksa menerima hakikat apabila anak yang dikandungnya selama 9 bulan telah pergi buat selama-lamanya.

Difahamkan, kejadian yang menyay.yat hati itu berlaku pada Isnin lalu dimana seorang wanita mahu membawa anaknya pergi ke hspital untuk mendapatkan raw4tan dari pekan Julau ke Kuching.

Namun begitu, semasa dalam perjalanannya yang menaiki bas ekspres, secara tiba-tiba anak tersayangnya itu sudah tidak bernfas apabila bas tersebut berhenti di Jelukong Rest Stop.

Terkej.ut dengan pemerg1an anaknya, menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik oleh seorang pengguna di laman Facebooknya, wanita terbabit hanya mampu memeIuk erat tubuh dan mengucup dahi ba.yinya itu tnpa memberi sebarang kata-kata.

Malah, seorang ketua rumah panjang telah menwarkan bantuan untuk membawa anaknya itu mendapatkan rwatan di pusat perubatan Betong berharap anaknya dapat diselamatkan.

Bukan itu sahaja, kas1han dengan nasib yang men1mpanya, dia telah menghulurkan RM300 kepada wanita terbabit sebagai duit belanja pulang ke rumah.

Ya Allah tenangnya dia.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meIuahkan rasa sbak dan slmpati terhadap nasib maIang yang menlmpa wanita terbabit yang dilihat begitu tenang atas pemergian anak kecilnya.

Bukan itu sahaja, netizen turut menzahirkan ucapan tkziah atas kehiIangannya dan berharap wanita tersebut terus diberi kekuatan dalam menghadapi ujiannya.

Sumber: Facebook @Jessa Bandang, @AlanTang

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Era Baru Press

Sumber : DBONGKAR

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "PiIu, Anak Tersayang ‘pergi’ Dalam Bas Ketika Dalam Perjalanan Ke Hospital, Tak Sempat Terima Rwatan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*