Kuala Lumpur – Pelakon dan usahawan jelita, Rozita Che Wan membuatkan ramai terng.anga apabila menyarung busana hampir bernilai RM 100,000 sempena ulang tahun perkahwinannya yang kesembilan.
Rozita atau mesra disapa sebagai Che Ta memaklumkan, selama sembilan tahun kembali melayari bahtera rumah tangga bersama lelaki yang 13 tahun jauh lebih muda, dia kembali percaya dengan kes.ucian ikatan pernikahan.
Sekadar info, Rozita Abu Bakar ialah seorang pelakon, pengacara dan penerbit yang terkenal di Malaysia. Beliau cukup terkenal dengan siri komedi Kiah Pekasam yang berjaya meletakkannya sebagai s.alah seorang pelakon komedi wanita yang cukup digemari.
Biarpun terkenal dengan watak-watak komedi hingga beberapa kali dicalonkan di Anugerah Bintang Popular Berita Harian, beliau pernah dicalonkan untuk gelaran Pelakon TV Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2011 dan Pelakon Pembantu TV Wanita Terbaik Anugerah Skrin 2008 untuk lakonan s.erius dalam drama Masih Ada Harapan dan W.asiat Fitrah.

Lelaki Yang Kunikahi
Sembilan tahun dah sembilan kali sarung baju kahwin. Alhamdulillah, tahun ini rezeki dapat sarung baju kahwin harga RM 80,000.
12 tahun jadi ibu tunggal, tak pernah mengalah dengan perkahwinan. Kadang-kadang, Allah hantar peneman untuk uji kesabaran kita.
“Kalau bersabar, kekallah bahtera yang kita bina. Kalau tak sabar, itu porak-p.oranda. Alhamdulillah, sembilan tahun, Allah hantar yang baik-baik sahaja,” katanya.
Sementara itu, pelakon yang cukup dikenali menerusi siri komedi Kiah Pekasam itu mend.edahkan, suaminya, Zain Saidin tidak pernah memaksa dirinya dalam banyak hal termasuk mengemas rumah.
Sebaliknya, suaminya itu seorang yang sangat peka dengan perihal agama terutama membabitkan solat.
Zain tak pernah suruh saya kemas rumah, tak pernah masak dan jauh sekali nak kawal pergerakan saya. Tapi, satu perkara yang dia selalu pesang berulang-kali setiap kali masuk waktu adalah sayang dah solat?.
Tak sangka matsalih celup yang saya nikahi sangat utamakan bab agama. Ingat lepas kahwin, nak pakai skirt atas p.aha sahaja. Iyalah, saya pula f.eeling macam kahwin dengan mat salih.
VIDEO :
“Tapi, perlahan-lahan saya tutup aurat. Alhamdulillah, ada sebab Allah hantar peneman hidup kita. Tak kaya, tapi kami bahagia,” ujarnya.
Pada masa sama, Che Ta, 50, turut menasihatkan kaum Hawa agar tidak pernah berp.utus asa andai pernah berdepan kegagalan dalam perkahwinan sepertinya.
Pemilik nama sebenar Rozita Abu Bakar pernah mendirikan rumah tangga dengan lelaki bernama Azuar Effendy Zulkaply pada 1995, namun berc.erai lapan tahun kemudian.
Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Ammar Effendy dan Aniq Ezzra.
Pada 2013, Che Ta berkahwin dengan Zain dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Aaisyah Dhia Rana yang kini berusia lapan tahun.
Kredit : Kosmo/IG
PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia
Sumber : om.com
Be the first to comment on "Pelakon CheTa Sambut Ulang Tahun Prkahwlnan, Ramai Terkejut Bila Dapat Tahu Harga Baju Dla Pakai"