Saya tidak ‘dipelawa’ bermadu – Hanna

HANNA atau Suhana Hamzah menafikan suaminya ada meminta kebenaran untuk memperisterikan pengusaha kuih bulan, Haziqah Nurul Huda Harun atau lebih dikenali Yaya.

“Saya tidak pernah dipelawa untuk bermadu seperti yang didakwa (suaminya),” kata wanita berusia 34 tahun itu menerusi hantaran di Facebook (FB) hari ini.

Menurutnya, dia tetap dengan keputusannya untuk bercer4i dan dalam proses memfailkan percer4ian kerana sudah tidak sanggup dipermainkan lagi.

Katanya, tindakan itu diambil selepas perbincangan dengan mereka tidak pernah berakhir dengan baik.

“Di saat ini, giliran saya pula untuk memikirkan tentang diri saya sendiri dan anak-anak. Mereka boleh meneruskan “play victlm” (berlagak seperti m4ngsa).

“Rasa s4kit dikhi4nati setelah 11 tahun berkahwin bukan hanya dapat diselesaikan dalam masa 24 jam atau hanya lega perkataan sabar.

“Saya yang merasa dan menanggung serta mengalami d3pressi0n (tek4nan) yang terl4mpau, apatah lagi ketika saya masih dalam proses recovery (pulih) selepas bersalin.

“Ditambah dengan ujian yang sebegini amat memberi kesan kepada em0si dan kehidupan saya,” katanya yang mempunyai tiga anak dengan anak bongsu berusia tujuh bulan.

Terdahulu, suami Suhana dikenali Mahyudin Noral Azhar, 35, memuat naik hantaran di FB Baa Azhar menjelaskan isv melanda dirinya, isteri dan Yaya, 23, serta mendakwa menyayangi kedua-dua wanita itu.

Dalam pada itu, Hanna juga menafikan tudvhan pihak tertentu mengaitkan kisah rumah tangganya sebagai cara mereka memasarkan perniagaan.

“Saya bukanlah terdes4k untuk membuat ‘marketing’ murahan sebegitu tetapi apa yang saya tulis semalam adalah luahan hati yang tersangat s4kit akibat dikhlanati, tetapi tidak sangka ia menjadi v1ral.

“Apabila kesabaran saya sudah tidak tertanggung dek kerana diri saya diperkotak-katikkan ke kiri dan ke kanan, menyebabkan saya mengambil tindakan sedemikian.

“Kerana mereka merasakan saya tidak akan berani, lemah dan akan terus menangis dan meratap, dan mereka merasakan saya adalah seorang yang naif yang akan percaya bulat-bulat dengan penafian-penafian yang meny4kitkan,” katanya.

Hanna berkata, sebelum tindakan itu dibuat, banyak usaha sudah dilakukan untuk menyelamatkan rumah tangannya, m4Iangnya rayuannya tidak diendahkan dan akhirnya dia yang ternampak bvruk.

“Bertuah anda yang tidak mengalami nasib seperti saya. Saya juga manusia yang ada limit (had) dan perasaan. Saya bukan malaikat boleh reda dan terima dengan hati terbuka kerana yang menanggung beb4n adalah saya.

“Saya juga tidak pernah mengatakan suami saya memvkul atau mengabaikan saya tetapi saya tidak faham kenapa isv itu boleh timbul.

“Kepada mereka yang berkenaan, teruskanlah dengan penafian kerana saya faham anda ada periuk nasi yang perlu dijaga, sedangkan saya tidak punya apa-apa,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: HM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Saya tidak ‘dipelawa’ bermadu – Hanna"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*