[VIDEO] Vokalis Floor 88 R3bah Ketika Persembahan Live

Vokalis kumpulan muzik Floor 88 dilihat p3ngsan di atas pentas sewaktu membuat persembahan di sebuah konsert.

Perkara berkenaan dimaklumkan sendiri oleh band berkenaan menerusi akaun rasmi Instagram mereka.. Melalui rakaman video tersebut, Ayie ketika itu tengah menyanyikan Lagu Aqilah di lihat tidak dapat menghabiskan rangkap lagu seterusnya, dia berpaling ke belakang untuk mengambil naf4as sebelum cuba kembali menyanyi. Tapi akhirnya dia terus r3bah

Video yang memaparkan situasi c3mas itu telah mendapat lebih daripada 15 ribu tontonan selepas dimuat naik kira-kira 1 jam yang lalu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kami Floor88 ingin memohon maaf kerana tidak dapat meneruskan persembahan di Konsert Gempak @negerifm . Kami akan update progress penuh tentang kesihatan @ayieelhamf88 . Terima kasih pada yg hadir dan tidak putus mendoakan kesihatan @ayieelhamf88

A post shared by Floor 88 (@floor88band) on

Berikut rakaman saat-saat Ayie tiba-tiba reebah

Ikut rekod, Floor88 terli8bat dengan Konsert Gempak Negeri.fm bertempat di Padang besar Seri Menanti Kuala Pilah. pada 14 Jan 2020, 8:30 malam

Rata-rata peminat mendoakan kes1hatan Ayie

Nasha Nasrita Allah!! kesiannya..semoga cepat sembvh

Muhammad Faiq Syahmi Kasi ruang masa sikit untuk rehat. Badan pun nampak kurus mungkin tak cukup makan. Kerja2 pun kalau terlebih boleh memvdratkan.

Eddie Shahrul Shah abang faham zaman sekarang kena buat kerja lebih.. tapi nak tak nak kena cukup r3hat juga.. semoga cepat sembvh..

Hackers Malaya mungkin dia terlalu l3tih tu…tapi nak buat mcm mana nyanyi live kene habiskan walaupun letih..semoga sihat seperti biasa

Floor 88 dianggotai 6 orang ahli iaitu Nik Fadlee Elhamshah (atau Ayie Elham selaku vokalis), Zai Hamzah (atau Achoi selaku gitar utama), Muhammad Falikh (atau Falique selaku bass), Muhamed Eric Muhamed Fuzi (atau Eric Fuzi selaku keyboard), Muhammad Akram (atau Akram selaku drum) dan Amirul Affeq (atau Amir selaku gitar kedua).

Biodata Ayie Elham, Vokalis Kumpulan Floor 88

Nama penuh: Nik Fadlee Elhamshah

Nama popular: Ayie Elham

Tarikh lahir: 7 Julai 1997

Umur: 21 tahun

Asal: Sabah

Pekerjaan: Penyanyi dan pelakon

Media sosial: Instagram @ayieelhamf88

Fakta Menarik

1. Merupakan pelajar dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Teater di Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (Aswara).

2. Vokalis kumpulan Floor 88 yang turut dianggotai Zai Hamzah (gitar utama), Amir (Gitar kedua), Akram (drum), Eric Fauzi (Keyboard) dan Falique (Bass).

3. Menerusi Floor 88, beliau memperjuangkan genre muzik pop rock, alternative rock dan pop.

4. Bernaung di bawah syarikat rakaman MVM Production Sdn Bhd dan Universal Music Ltd.

5. Mengakui dirinya sering diekori peminat ke mana sahaja dia pergi, malah kehidupan sehariannya didatangi banyak kiriman ‘Direct Message’ (DM) di media sosial.

6. Pada April 2018, Ayie mendedahkan kepada pihak media bahawa dirinya berasa tercabar apabila teman sepengajian, MeiFen dan Zera Hariz berjaya mendapat Anugerah Dekan meskipun sibuk memenuhi tuntutan aktiviti seni. Namun perkara itu dijadikan inspirasi untuk dirinya memperoleh kejayaan sama.

7. Pada Disember 2017, beliau menjadi tular kerana kejadian pengsan di studio ketika sesi rakaman single terbaru. Ia berlaku gara-gara terlalu penat melaksanakan tanggungjawab sebagai penyanyi dan pelajar dalam masa yang sama.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: video viral via kl press

Apa komen anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Vokalis Floor 88 R3bah Ketika Persembahan Live"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*