Arw4h Abam ‘bersih’ cerita bvruk – Jihan Muse

“PEMERG1AN Abam mengingatkan kita mengenai kem4tian yang tidak mengira waktu. Rezeki Abam menghadap Ilahi dalam keadaan yang tenang,” kata pelawak dan pengacara Jihan Muse yang menganggap kem4tian pelawak Abam sangat dicembvrui berikutan arw4h seorang yang sangat baik.

Jihan berkata, melihat pem3rgian Abam yang begitu mudah serta kehadiran ribuan jemaah untuk solat jen4zah adalah sesuatu yang tidak boleh dirancang.

“Siapa yang tak nak pergi dalam keadaan tidur dan masjid dipenuhi dengan lautan manusia untuk mengiringi jen4zah Abam hingga ke perjalanan terakhlrnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. Nak menulis tak tertulis Nak berkata tak terluah Mulakan saja tanpa tahu mana patut berhenti Terkejut tapi tidak mengejutkan. Terduduk tapi tidak meraung. Mungkinkah kerana sudah terbiasa. Melatih diri untuk faham tentang redha. Melatih diri untuk mengingatkan masa sendiri. Belum surut rasa yang satu ditambah lagi pilu yang satu begitulah seterusnya nanti hingga tiba waktu sendiri. Waktu yg sudah tiada rasa. Mungkin ada rasa tapi tiada siapa yg tahu rasa yg apa. Berulang lagi sakit dada perit menanti pecah ibaratnya. Allahuakbar. . Seorang lagi nakhoda pergi meninggalkan anak2 kapalnya berlayar ke pelabuhan jauh. Ke negeri yg abadi. Seorang lagi pemimpin. Lelaki. . Kita baik ramai sayang. Moga ada ruang di dalam ‘kita’. Allahummafirlahu warhamhu waafihi waafuanhu..

A post shared by JIHAN MUSE (@jihanmuse) on

“Semua itu tidak boleh dirancang. Saya tidak boleh nak cakap diri saya baik dan mendapat pengakhiran yang begitu. Namun, apa yang berlaku mengajar kita untuk sentiasa berbuat baik dengan orang.

“Abam seorang insan yang berhati mulia. Ramai yang menyayanginya dan saya tiada masalah langsung dengannya. Malah, kita juga tak pernah dengar cerita burvk tentang dia selama ini,” katanya.

Menurut Jihan, pem3rgian Abam sesuatu yang amat mengejutkan apabila satu demi satu orang terdekat dengannya menghadap Ilahi.

“Saya tak sempat nak habis sedih dengan kehil4ngan beberapa orang hebat dalam industri seni yang saya kenali rapat seperti Din Beramboi, Pak Yus, Abg Pitt Hamzah serta Lok U.

“Dan, semalam dikejutkan pula dengan berita arw4h Abam menlnggal dunla. Saya seakan ‘bingung’ adakah benar berita yang saya terima ini? Semuanya, saya rapat dan pernah bekerjasama sekali,” katanya.

Tambah Jihan, lebih membuatkan dia pilv dengan pem3rgian Abam apabila mengenangkan nasib anak tunggalnya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia lapan bulan.

“Apa yang membuatkan saya lebih pilv, ketika memikirkan anak dia. Bila dah jadi mak kita faham macam mana anak itu bila membesar nanti.

“Tak sempat nak mengenali ayahnya dan apakah dia ingat wajah ayahnya? Itu yang paling sedih,”katanya.

Terdahulu, pelawak popular Abam Bocey, 32, menlnggal dunla di kediamannya di Gombak, Selangor jam 8.30 pagi semalam dipercayai akibat dem4m panas.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : HM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Arw4h Abam ‘bersih’ cerita bvruk – Jihan Muse"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*