Akhirnya ibu Qayyum dedah kenapa dia ambil semula anaknya dari Datuk Aliff Syukri

Selepas tular tentang laporan yang dibuat oleh pembantu rumah Datuk Aliff Syukri, pelbagai spekulasi timbul dan andaian yang dibuat oleh netizen. Walaupun k3sini masih lagi dalam s1asatan polis, netizen terlebih dahulu menjatuhkan hukvman kepada usahawan tersebut.

Turut terpalit dengan 1su ini ialah, ibu Yom bekas anak angkat Datuk Aliff atau nama sekarang Luth Ali Al-Haq. Ramai yang meninggaIkan komen diruangan IG miliknya dan mengucapkan syukur kerana Yom telah ‘diseIamatkan’ dari menjadi m4ngsa seperti Ameena. Jika sebelum ini ibu Yom dikec4m kerana mengambil dan memisahkan Yom dari keluarga angkatnya tapi kini netizen seakan-akan faham mengapa semua ini terjadi.

Menerusi ruang pertanyaan yang dibuka oleh ibu Yom, ada netizen yang bertanya sekiranya dia mahu atau tidak menjaga Ameena. Menurut ibu Yom, mereka sanggup menjaga tetapi tidak mampu janjikan kemewahan tetapi boleh memberi kasih sayang dengan adil.

Dalam pada itu ada juga netizen yang kurang gemar apabila ibu Yom menjawab soalan berkenaan dengan Ameena. Dia dikatakan boleh mengeruhkan keadaan dengan menjawab soalan dari para pengikutnya. Selain itu, ibu Yom dikatakan tidak bersyukur dan tak bertanggungjawab ketika memberikan anaknya kepada Datuk Aliff pada suatu masa dulu.

Kes4I dengan tuduhan yang dilemparkan, ibu Yom menerangkan sedikit sebanyak tentang apa yang berlaku. Sebelum ini ada yang melihat Yom sebagai kanak-kanak yang kurang sihat kerana sering menangis ketika waktu bayi. Tambah ibunya lagi, dia sendiri tidak p4ksa Datuk Aliff untuk menyerahkan semula anaknya tetapi mereka sendiri dengan rela hati memberi semula penjagaan kepadanya. Baginya dia sendiri tidak berdend4m dengan apa yang berlaku.

Kepada netizen sepatutnya tidak perlu membabitkan orang lain dalam hal kontr0versi yang berlaku. Malah tidak perlu bertanya atau kaitkan tentang Yom serta Ameena kerana ia mungkin boleh keruhkan keadaan dan menyebabkan kedua-dua pihak saIah faham. Yom pun sekarang sudah membesar dengan sihat dan ceria.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Meh Baca

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Akhirnya ibu Qayyum dedah kenapa dia ambil semula anaknya dari Datuk Aliff Syukri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*