Inilah Foto Eksklusif Dalam Rumah Dato Siti Nurhaliza & Datuk Khalid Tinggal..

Dato’ Siti Nurhaliza adalah artis paling berpeng44ruh di Malaysia. Malah penyanyi Cindai ini juga mempunyai banyak peminat di Indonesia. Melalui suaranya, Siti pasti mendapat kekayaan. Beliau juga berkahwin dengan seorang ahli perniagaan Malaysia yang kaya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa.

Kemudian, bagaimana rumah dihuni oleh Siti Nurhaliza dan suaminya setiap hari? Terletak di Bukit Antarbangsa, Ulu Klang, Selangor, Malaysia kediaman Siti Nurhaliza berdiri megah bak istana. Rumah 3 tingkat Siti Nurhaliza tampak depan kelihatan mewah dan bergaya Eropah klasik.

Garaj sahaja direka untuk menampung lebih daripada 3 kereta.

Dengan campuran gading, emas dan coklat, rumah ini seperti istana. Sama seperti hotel, di depan terdapat sekitar 5 bilik yang mempunyai balkoni mereka sendiri. Pagar itu sangat tinggi dan tebal, terdapat juga pokok besar di depan rumahnya. Terdapat kerusi tempat suci raja dan ratu di istana besar dengan warna emas di dalam rumah Siti Nurhaliza.

Rekaan kerusi tempat suci raja dan ratu di istana besar

Di situlah Siti dan suaminya sering mengadakan bacaan dengan rakan-rakan mereka. Terdapat juga ruang tamu yang digunakan untuk mengalu-alukan tetamu yang datang ke kediamannya termasuk tetamu dari media.

Rumah Siti Nurhaliza, lebih daripada cukup untuk menampung banyak wartawan sekaligus di ruang tamu

Tangga untuk memasuki lantai ke-2 dibuat dengan kemewahan, dipenuhi dengan hati karpet merah yang sepadan dengan warna sofa di ruang tamu. Di dalamnya terdapat bilik keluarga yang mempunyai reka bentuk yang ringkas tetapi masih mewah.

Tangga untuk memasuki lantai ke-2

Terdapat beberapa sofa dengan warna-warna yang sepadan, serta tingkap yang bertentangan dengan belakang rumah Siti Nurhaliza, supaya cahaya bebas masuk ke dalam rumahnya. Terdapat meja minimalis kecil di salah satu bilik yang berdiri di tengah-tengah permaidani. Meja diletakkan di tengah-tengah pintu bilik untuk menambah gambaran mewah di dalam rumah.

Salah satu meja minimalis kecil

Sebuah kolam renang peribadi, yang meluas hingga ke kolam hotel bertaraf 3 bintang, berada di belakang rumah. Kolam renang dikelilingi dengan tumbuh-tumbuhan dan pokok-pokok yang menjadikan suasana di sekeliling kolam sejuk dan selesa.

Kolam renang di rumah Siti Nurhaliza

Beberapa kali Siti telah memuat naik gambar semasa makan di meja berhampiran kolam renang. Dari foto di Instagram, Siti Nurhaliza membayangkan bahawa kolam renang ini adalah lokasi kegemarannya untuk sarapan pagi.

Suasana sarapan di kolam renang di rumah Siti Nurhaliza

Seleb Indonesia, Tya Arifin, yang menantu perempuan Siti, juga mempunyai masa untuk memuat naik foto di rumah ini.

Tya Arifin di rumah mertua

Rekaan dapur yang simple pernah dimuatnaik oleh pembantu peribadi Dato Siti

Rumah untuk Little

Seperti yang diketahui, Siti Nurhaliza hanya mencuri perhatian penonton selepas melahirkan bayi pertamanya, Isnin (19/3/2018) yang lalu. Siti melahirkan cesarean dan berita gembira pertama kali dilaporkan melalui akaun Instagram peribadinya.  Bayi pertama Siti mengisi rumah mewahnya yang selama 11 tahun hanya diduduki oleh Siti dan suami, juga dilawati oleh anak-anak dari Datuk Khalid.

Nah, untuk bilik kanak-kanak, Siti malah dikhabarkan untuk menyewa pereka dalaman terkenal di Malaysia.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: CelotehSaje

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Inilah Foto Eksklusif Dalam Rumah Dato Siti Nurhaliza & Datuk Khalid Tinggal.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*