Pemandu degil tak patuh arahan dijerit polis, nama Fikry Ibrahim kena petik

Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakkan ini, pihak berkuasa telah memaklumkan bahawa hanya seorang sahaja wakil ahli keluarga dibenarkan keluar.

Selain itu, mereka juga perlu membawa dokumen yang menyatakan bahawa mereka dari kawasan tempat tinggal dan ingin ke suatu tempat atas urusan mustahak.

Biar betul?

Namun begitu, dalam satu video yang tular di media sosial sejak semalam, seorang pemandu kereta yang didakwa artis popular telah cua1i dalam mematuhi arahan.

Dalam perkongsian seorang pengguna Twitter, dia mendakwa bahawa lelaki yang memandu kereta itu adalah Fikry Ibrahim.

Dalam video tersebut, pemandu berkenaan memberi alasan bahawa tidak tahu akan arahan yang dikeluarkan berkenaan membawa dokumen bukti mendakwa duduk di tempat tersebut.

Susulan daripada itu, pihak berkuasa telah memintanya untuk membuat pusingan U dan tidak dibenarkan melalui jalan tersebut. Tidak patuh dengan arahan, pemandu itu terus meluruterus dan dijerit oleh pegawai polis yang bertugas.

Macam suara Fikry Ibrahim jee

Dalam komen-komen di media sosial, nama Fikry Ibrahim telah ‘dipetik’ ekoran beberapa petunjuk seperti lokasi kediamannya yang didakwa sama seperti yang disebutkan pemandu kereta itu.

Manakala alamat IC serta nombor kereta yang berasal dari kedah juga menyamai dengan alamat asal pelakon drama tersebut.

Dia memang duduk Damansara & asal Jitra

Walau bagaimanapun, tiada sebarang kenyataan daripada mana-mana pihak yang mengiyakan individu tersebut. Perkara itu merupakan spekvlasi yang didakwa oleh netizen ekoran daripada beberapa petunjuk yang didengar menerusi video tular semalam.

Perintah Kawalan Pergerakan Fasa Dua akan lebih diperketatkan bagi mengekang penyebaran wab4k koronav1irus (Cov1id-19) yang telah menyebabkan kemat1an ramai rakyat Malaysia dan diharapkan rakyat dapat mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan untuk sama-sama menghapuskan wab4k Covi1d-19.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : IniAlannn, NoreenHadzim via mb

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pemandu degil tak patuh arahan dijerit polis, nama Fikry Ibrahim kena petik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*