FB KKM tersalah kongsi hantaran berb4ur politik. Ini reaksi netizen

Apa yang terjadi di laman Facebook Kementerian Kesihatan (KKM) malam ini, tanya setiausaha politik kepada MP Iskandar Puteri Syahredzan Johan.

Beliau mendakwa suatu hantaran “berb4ur politik” yang dikongsi daripada halaman ‘Friends of Adham Baba’ telah dimuat naik pentadbir Facebook KKM.

“Selepas mendapat kec4man meluas daripada mereka yang berkunjung ke FB Page tersebut, posting itu telah dip4dam.

“Memang patut pad4m. Memang tidak patut page KKM kongsikan post yang jelas berb4ur politik,” katanya pada suatu hantaran di media sosial malam ini.

Syahredzan yang juga seorang peguam menimbulkan persoalan mengapal hal ini boleh berlaku.

“Adakah kerana terdapat orang politik yang baru dijadikan ‘admin’ page kementerian?

“Adakah terdapat campur tangan politik dalam komunikasi korporat KKM yang sebelum ini bebas dari politik?

“Adakah kita akan lihat lebih banyak posting seperti ini di masa hadapan, atau mungkin dengan cara yang lebih ‘halus’ untuk tujuan politik?” Soalnya.

Beliau turut menyertakan tangkap layar gambar perkongsian dimuat naik KKM yang telah dipad4m itu.

Hantaran yang dikatakan itu memuji Menteri Kesihatan Dr Adham Baba dalam menangani kris1s wab4k Cov1d-19 dan secara tidak langsung membandingkan beliau dengan penyandang jawatan terdahulu, Dr Zulkefly Ahmad.

“Menteri kesihatan zaman PN tak banyak cakap, tak banyak cerita. Awalan hari pertama masuk kerja terus sek4t pelancong Iran, Itali dan Korea.

“Terus memastikan hubungan baik dengan China bersama Kementerian Luar bagi membantu bekalan sumbangan peralatan di Malaysia.

“So nampak tak beza? …Apa yang penting ada “sense of urgency”. Bukannya blurr,” jelas hantaran yang dikatakan telah dip4damkan itu.

Dalam pada itu PKP fasa kedua tam4t hari ini, sambung fasa ketiga esok

Fasa kedua Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang bermula 1 April lepas berakhir hari ini dan esok bakal menyaksikan arahan itu diteruskan dengan fasa ketiga sehingga 28 April.

Sepanjang PKP berkuat kuasa, sasaran utama masih kekal sama iaitu untuk memutuskan rantaian penvlaran w4bak COVI1D-19 di negara ini.

Memetik kata-kata Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sewaktu mengumumkan pelanjutan PKP untuk fasa ketiga pada Jumaat lepas, beliau mengajak rakyat agar terus bersama-sama memerangi penularan COV1D-19 kerana w4bak itu masih belum berakhir sepenuhnya.

Apa kata anda? Kongsiakn bersama kami

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: M.B

Apa komen anda?

Be the first to comment on "FB KKM tersalah kongsi hantaran berb4ur politik. Ini reaksi netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*