“Beraninya kau untuk hadapi mal4ikat” – T3guran P3das Pu Azman Buat Netizen Yang Main Filter Ker4nda Di IG Story

Rasanya korang mesti tahu pasal group The Dancing Coffin yang kini tengah menjadi meme di media sosial kan? Video dimana beberapa lelaki memakai sut penuh sambil menari ketika mengusung ker4nda, asalnya di Ghana.

Disebabkan itu, pasti korang perasan dekat Instagram dah ada orang yang buat filter tu kan? Ramai yang terhibur dan suka menggunakannya. Namun sebenarnya umat islam tak digalakkan untuk menggunakan filter tu tau!

Sebab apa? Dengar apa yang PU Azman katakan ni.

Kau hati-hati” – PU Azman

Katanya ia boleh menjejaskan ak1dah umat islam, baru-baru ini PU Azman ada buat IG Live dan pada masa itu ada seorang netizen buat fake account menggunakan meme ker4nda itu cuba nak berlawak dengannya, kata netizen itu,

“PU Azman nak naik ker4nda tak, saya boleh angkat PU”

Al3rt dengan trending semasa, sudah semestinya PU Azman tahu ia berikutan dengan The Dancing Coffin tersebut, dari situ, PU Azman mengambil kesempatan ini untuk men3gur mereka yang suka pakai filter itu.

Kalau diperhatikan dekat filter tersebut, ada tanda s4lib yang terpampang di atas ker4nda. Jadi, PU Azman menegaskan hukvmnya boleh jatuh har4m kerana kita seolah-oleh menganggungkan ak1dah lain.

Malah, ker4nda ini sebenarnya tidak boleh dibuat lawak, nak tahu lebih lanjut korang tengok video kat bawah ni.

Kata PU Azman lagi dia tak kisah kalau nak main filter biasa, bahkan dia sendiri turut sertai tetapi untuk ker4nda ini ia bukanlah satu perkara yang lucu.

Tambahnya, ini sebagai pengingatan kepada umat islam, dan tegvran itu dibuat atas rasa sayang. Video live ini dikongsikan semula di Twitter sebagai tanda peringatan buat kita.

Hmm admin yakin ramai dah pernha cuba sebelum ini dan terk3san dengan apa yang PU Azman katakan, begitu juga dengan mereka ni.

Terima kasih atas nasihat – Netizen

Mujurlah netizen pun bersikap terbuka dan boleh terima teguran.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

sumber: Lobak Merah

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Beraninya kau untuk hadapi mal4ikat” – T3guran P3das Pu Azman Buat Netizen Yang Main Filter Ker4nda Di IG Story"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*