Guna Pelakon ‘Tua’ Sebagai Watak Budak Sekolah, Drama TV1 Ini Terima Kec4man Padu Dari Netizen

Drama dan filem Malaysia sering kali mendapat kurang sambutan daripada peminat tempatan ekoran jalan cerita yang cliche dan terlalu membosankan. Mana tidaknya, kebanyakan drama yang ditayangkan menggunakan konsep dan jalan cerita yang sama, hanya pelakon sahaja yang berbeza.

Terbaru, akaun Twitter TV1 ada memuat naik satu klip pendek yang menayangkan drama Korban Kasih untuk episod pada masa akan datang.

Video ini secara tiba-tiba tular selepas ada sesuatu yang janggal di dalam drama Korb4n Kasih ini, mereka menggunakan pelakon berumur sebagai watak pelajar sekolah!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imah dengan dua abang kembarnya, Jalil dan Jamil😍 . #KORBANKASIH Mulai 24 April 2020 Tayangan sepanjang Ramadhan 7 malam di Widuri @tv1_rtm Adaptasi Novel Korban Kasih 1&2 karya Fatimah Saidin terbitan @dbpmalaysia, Arahan @paliyahyalatest, Terbitan @mrsarisz @macheallstarunitedsdnbhd . Dibintangi @saharulridzwan @zarazya @umminazeera @azrelismail @dynasmokhtar @ezzatyabdullah @nadiyah.shahab @datamimisiregar @hasnulrahmat @haziq_fadhullah @rizamin @sheilahassan @ryryinthesky @zulledward @meormohd_official @naimshamshol @farah_wahida_zainuddin @samsuhaid dan ramai lagi. . Ost #sampaisyurga nyanyian @idayuofficial & @ezadlazim . . #korbankasih #saharulridzwan #zarazya #umminazeera #azrelismail #dynasmokhtar #ezzatyabdullah #idayu #macheallstarunited #ramadansatuperjuangan #slotwiduri #slotwiduritv1 #dramatrending #tv1 #macheallstar #covid19 #coronavirus #stayathome #kitajagakita #ezadlazim

A post shared by Korban Kasih (@_korbankasih) on

Di dalam klip tersebut, dilihat pelakon Saharul Ridzwan, Azrel Ismail dan Zara Zya membawakan watak pelajar sekolah. Menimbulkan persoalan di sini, tiada pelakon remajakah yang tinggal di Malaysia pada ketika ini?

Klip drama Korb4n Kasih ini turut mendapat kecaman netizen yang beranggapan pemilihan para pelakon dilihat agak kurang sesuai dengan watak yang diberikan.

“Kenapa tak amik Amyza Adnan je”

“Sado semacam je”

“Muka bapak orang”

“Repeat paper”

Malaysia sudah memasuki tahun 2020, namun masih ada lagi drama tidak masuk akal seperti ini.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : LM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Guna Pelakon ‘Tua’ Sebagai Watak Budak Sekolah, Drama TV1 Ini Terima Kec4man Padu Dari Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*