Serina dapat hak jaga anak perempuan – “Banyak air mata yang mengalir,

PELAKON Serina Redzuawan melahirkan rasa syukur apabila hak penjagaan terhadap s4lah seorang anaknya berpihak kepadanya.

Bagaimanapun, Serina, 37, mengakui sed1h apabila terpaksa berpisah dengan anak lelaki, Tristan Tareef, 10, apabila bek4s suaminya diberi hak penjagaan.

Sementara itu anak perempuannya, Isabella Saffiya, 9, akan dijaga oleh Serina.

“Syukur Alhamdulillah selesai sudah k3s penjagaan anak-anak. Tiga tahun k3s berjalan dan banyak air mata yang mengalir serta peny1ksaan yang saya tanggung.

“Hari ini mahkam4h dan putvskan anak perempuan dengan saya dan Tristen tinggal dengan daddy dia. Memang sed1h terk1lan dengan keputusan ini.

Perkongsian Serina di Instagram mengenai hak penjagaan anak.

“Apa pun kita kena berprasangka baik dengan aturan Allah. Moga Allah pelihara Tristan Tareef dengan iman yang kuat dan pegang kukuh pada agama Islam. Tak guna berg4duh rebut anak. Ini amanah yang perlu dijaga bersama. Hentikan dend4m semua” ujarnya.

Terdahulu pada pagi Rabu, Mahkam4h Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor membuat keputusan mengenai hak penjagaan anak pelakon itu bersama b3kas suami, Gavin Edward O’luanaigh, 43 atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar.

Dalam prosiding itu, Serina hadir diwakili Peguam Syarie Datuk Seri Amli Embong manakala Gavin diwakili Peguam Syarie Datuk Zainul Rijal Abu Bakar.

Syukur Alhamdulillah selesai sudah k3s penjagaan anak-anak. Tiga tahun k3s berjalan dan banyak air mata yang mengalir serta peny1ksaan yang saya tanggung.

SERINA REDZUAWAN

PELAKON

Sebelum ini, Serina memfailkan permohonan untuk mengvbah perintah hak jagaan kekal pada 26 Februari 2018 lalu atas alas4n antaranya Gavin yang dinamakan sebagai pihak respond3n tidak mengamalkan hidup secara Islam.

Pada masa sama, Serina juga khuatir anak-anaknya akan dibawa keluar dari Malaysia memandangkan keluarga bek4s suaminya itu berada di London.

Pada Julai 2018, mahkamah sama m3nolak permohonan Serina untuk mendapatkan hak jagaan sementara dua anaknya itu kerana telah ada hak penjagaan kekal yang dipersetujui bersama sebelum ini.

Mahk4mah dalam keputusannya selain itu turut menegah Serina dan Gavin daripada membawa anak-anak mereka ke luar negara walaupun Serina memohon mahkam4h tidak membenarkan bek4s suami sahaja membawa anak ke luar negara.

Serina bersama dua anaknya, Isabella (kiri) dan Tristan (kanan).

Perint4h itu terpakai sehingga k3s induk permohonan Serina untuk mengubah perintah berkenaan.

Pada 27 Julai 2017, Serina telah memberikan hak penjagaan kekal dua anaknya itu kepada b3kas suaminya itu melalui penghakiman persetujuan berdasarkan beberapa syarat dan terma lawatan yang telah dipersetujui bersama.

Serina dan Gavin berkahwin pada 1 Januari 2010 namun bercer4i talak satu di Mahkam4h Rendah Daerah Petaling pada 1 Ogos 2017 selepas tujuh tahun mendirikan rumah tangga.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan Tristan Tareef, 10 dan Isabella Saffiya, 9.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Serina dapat hak jaga anak perempuan – “Banyak air mata yang mengalir,"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*