Fitn4h! Ibu Sandra Dianne ber4ng didakwa sengaja cabut mesin hay4t pada hari Jumaat – “Kamu seolah-olah tudvh saya bnuh anak sendiri!”

IBU kepada Allahyrham Sandra Dianne iaitu Nur Syakinah Abdullah sekali lagi meluahkan rasa kec3wa dengan komen seorang individu di laman Facebook.

Kali ini, Syakinah ditudvh menyebabkan kem4tian anaknya apabila membuat keputusan menghe3ntikan mesin bantuan pernafasan yang diberikan kepada Sandra ketika berada di unit raw4tan rapi (ICU).

Menurut Syakinah, komen yang ditulis individu berkenaan merupakan satu fitn4h besar dan mengg0res hatinya serta keluarga.

“Allahuakhbar… banyaknya fitn4h yang bertebaran, kuatkan hati hambamu ini Ya Allah! Kepada Eina Outlet, kami tak tahu pula kalau kamu salah seorang daripada ahli keluarga kami yang tersesat nun di negeri Kedah.

“Sehinggakan komen kamu tentang kematian anak saya seolah-olah kamu ada di hospital ketika anak saya meregang (bertarung) nyawa. Saya anggap komen kamu keterlaluan dan ianya fitnah besar yang harus saya pikul.

“Kamu seolah-olah menudvh saya telah membnuh anak sendiri dan sengaja memilih tarikh yang jatuh pada hari Jumaat untuk kem4tian anak saya,” katanya menerusi Facebook peribadi pada Isnin.

Syakinah kecewa dengan tudvhan tidak berasas seorang pengguna Facebook itu.

Bersama kapsyen tersebut dia turut berkongsi paparan skrin komen berbentuk tudvhan yang ditulis seorang netizen mempersoalkan pemergian penyanyi lagu Hey Kau itu.

Individu menggunakan akaun Facebook Eina Outlet mendakwa Sandra meningg4l dunia pada hari Jumaat selepas keluarga memutuskan menghentikan bantuan alat pernafasan.

Menjelaskan situasi sebenar, Syakinah memaklumkan anaknya sudah boleh bernafas sendiri setelah menjalani pembed4han.

Ini fitn4h dan saya akan sam4n kamu! Sungguh kamu tak punya hati nurani sebagai seorang insan!

NUR SYAKINAH ABDULLAH

IBU SANDRA

Bagaimanapun, sehari selepas pembed4han keadaan kesihatan anaknya semakin merosot.

“Untuk pengetahuan kamu dan juga semua orang yang membaca luahan hati saya ni… selepas tiga hari kemalangan iaitu pada hari Selasa, anak saya dah boleh bernafas sendiri dengan sedikit bantuan oksigen.

“Pada hari Rabu dia menjalani pembed4han tube pernafasan untuk membantu dia bernafas sendiri tanpa bantuan mesin… sila rujuk gambar! Selepas pembed4han dia stabil pada siang hari Khamis tu, saya menjaganya di wad sepanjang hari sehingga ke malam, tak makan tak minum.

“Keadaannya menjadi ten4t mulai pukul 11 malam sehinggalah membawa kepada kem4tiannya pada pukul 1 pagi Jumaat… ketika dia tenat, doktor bertungkus lumus untuk membantu dia,” ujarnya.

Sandra terbabit kem4langan dan meningg4l pada Jumaat lalu.

Kecewa dengan tuduhan tidak berasas itu, Syakinah berkata dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan und4ng-und4ng terhadap individu berkenaan.

“Dimana rasionalnya kamu menuduh kami ahli keluarganya sengaja menyuruh doktor mencabut mesin pernafasannya sedangkan dia sudah boleh bernaf4s sendiri?

“Ini fitn4h dan saya akan sam4n kamu! Sungguh kamu tak punya hati nurani sebagai seorang insan!” katanya.

Sandra atau nama sebenar Alessandra Dianne Ampuria meningg4l dunia pada pagi Jumaat lalu selepas enam hari bert4rung nya4wa di unit raw4tan rapi (ICU), Hospital Putrajaya.

Pada 5 September lalu, Allahyarham Sandra terbabit dalam kem4langan Lebuh Raya Utara Selatan Hubungan Tengah (Elite) berhampiran Subang Jaya, ketika dalam perjalanan mengikuti latihan konsert minggu keempat Big Stage 2020 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Jen4zah telah dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Kauluan, Sabah.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Fitn4h! Ibu Sandra Dianne ber4ng didakwa sengaja cabut mesin hay4t pada hari Jumaat – “Kamu seolah-olah tudvh saya bnuh anak sendiri!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*