“Tak Kisahlah Nak Cakap Anjlng Menyal4k Bukit Atau Apa Tapi…” – Adi Putra

Kuala Lumpur: Pelakon, Datuk Adi Putra menggesa pemimpin persatuan yang mewakili penggiat seni supaya menjalankan tugas mereka.

Adi beranggapan jika mereka tidak mampu menjalankan tanggungjawab dan membela nasib anak seni adalah lebih baik meletak jawatan.

“Kalau pasar malam, tapak pembinaan, salun dan kilang boleh beroperasi, tapi kenapa tidak kami (anak seni). Sedangkan di kilang beratus orang berkumpul di satu tempat dan boleh bekerja dengan kluster paling banyak adalah dari kilang. Apa alasan sehingga kami tidak boleh bekerja? Siapa yang menjaga kami? Menteri? Finas? Persatuan?

“Tak kisahlah nak cakap anj1ng menyal4k bukit atau apa, tapi mana atau siapa akan membela industri hiburan ini. Bayar yuran setiap tahun untuk apa? Saya fikir lebih baik yang duduk menjadi nakhoda atau menerajui jawatan tertinggi itu silalah pertimbangkan atau lebih baik anda turun (letak jawatan). Tidak perlu duduk lama sangat atas tu.

“Kerusi itu pun sudah boleh tukar orang baru. Perdana Menteri pun bertukar, tapi kita presidennya orang sama saja. Langsung tidak ada perubahan. Kalau duduk kerusi yang tertinggi buatlah kerja jangan duduk saja. Ini kerana kalau terlampau selesa sangat nanti pun payah nanti esok hari. Silalah buka mata,” katanya.

Menurut Adi yang popular dengan watak Jai dalam filem KL G4ngster, apa yang disuarakan bukan untuk kepentingan peribadi tapi seluruh penggiat seni dan sektor pekerjaan yang terkesan.

“Saya bukan bercakap untuk diri sendiri tapi untuk mereka yang mana berpendapatan rendah yang ingin terus menyara keluarga. Kita bukan nak minta sedekah. Kami hanya nak bekerja dan mengikut segala prosedur operasi standard (SOP),” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADI PUTRA #taatpadayangsatu (@adpadiputra)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber: HM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Tak Kisahlah Nak Cakap Anjlng Menyal4k Bukit Atau Apa Tapi…” – Adi Putra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*