‘Bukan Sahaja Tidak Restu, Tapi Sang Ibu Tidak Tahu’ – Ibu Hannah Delisha

Hannah Delisha yang mengumumkan pernikahan dengan jejaka pilihan hati, Imam Shah bulan lalu kini dihimpit pelbagai kontr0versi. Ada dakw4an mengatakan pernikahan pelakon jelita itu tidak direstui ibunya, Noor Ashikin Ahmad.

Terbaru, Noor Ashikin sekali lagi memuat naik sambungan kisah Hikayat Antah Berantah dengan hashtag #IbuTidakRestu. Namun, apa yang mencvri tumpuan ialah ‘kisah’ hikayat itu yang menceritakan tentang hati ibu.

Di awal entri tersebut, Noor Ashikin mengajukan beberapa pertanyaan antaranya mengenai perasaan seorang ibu, bilakah tarikh perkahwinan sebenar dan mengapa si ibu tidak merestui perkahwinan anaknya.

Kenapa dan mengapa beliau tidak merestui perhubungan mereka sebelum bernikah? Adakah ia kerana ada “al kisah yang membel3nggu?” yang terjadi semasa Sang Anak dan Pasanganya belum bernikah lagi?

Adakah Sang ibu dan keluarga terdekatnya ,tahu Sang anak dan Pasanganya itu telah berkahwin? dan bila sebenarnya mereka berkahwin?

Entri itu juga turut membincangkan tentang akhlak pilihan hati anaknya yang menurut si ibu ‘jauh panggang dari api’ dari segi agama dan adab.

Ada agama,ada adabnya. Jika lelaki khalifah sejati. Ibu mana tidak idami. Tapi sayang sekali sebenarnya…Jauh panggang dari api. Bukan harta atau rupa. Yang dipandang Sang ibu. Beradab sempurna itu caranya. Jika burvk asal;bvruklah pangkal

Diakhir warkah, Noor Ashikin sekali lagi mengulangi bahawa si ibu bukan sahaja tidak restu, malah tidak diberitahu. Walapun tidak menyebut ditujukan kepada siapa warkah itu, namun pengguna media sosial yakin ianya berkait rapat dengan kontr0versi yang sedang melanda Hannah Delisha.

Sumber: Kakcik Wujudku

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : OhBulan

 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "‘Bukan Sahaja Tidak Restu, Tapi Sang Ibu Tidak Tahu’ – Ibu Hannah Delisha"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*