Ini Reaksl Pelak0n Lelaki Yang Diktakan Sertal Perhlmpunan Kelvar Dan Lwan

Kuala Lumpur: Individu yang menyertai perhimpunan Keluar dan L.awan di Dataran Merdeka di sini, hari ini, akan dikenal pasti untuk memberi keterangan dalam dalam masa terdekat.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim berkata, s.iasatan lanjut berhubung perhimpunan itu sedang dijalankan.

“Jika cukup keterangan, individu berkenaan akan dikenakan t.indakan k.ompaun di atas kes.alahan mengikut S.eksyen 21A Akta 342 dan P.eraturan 17 (1) P.eraturan-P.eraturan Penc.egahan dan Peng.awalan Peny.akit Berj.angkit (PPPDPB) (Langkah-Langkah di dalam Kawasan Tempatan J.angkitan (Pelan Pemulihan Negara) 2021.

“Dianggarkan seramai 450 individu berkumpul di Dataran Masjid Jamek pada jam 11.30 pagi, kumpulan ini berarak melalui Jalan Tun Perak menuju ke Jalan Raja sambil membawa kain rentang,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Terdahulu, ratusan individu berarak dari Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Masjid Jamek menuju ke Dataran Merdeka, semalam.

Kumpulan itu yang memakai baju hitam, antara lain dilihat membawa bendera hitam, sepanduk menzahirkan p.rotes dan replika j.enazah.

Polis dilihat turut melakukan pemantauan dari udara menggunakan helikopter, selain menutup beberapa laluan menuju ke Dataran Merdeka.

Sementara itu, Azmi berkata, pihaknya juga mengesan satu video tular berdurasi 14 saat memaparkan perarakan beramai-ramai di jalan raya yang dikatakan berlaku di Kuala Lumpur.

“Semakan polis mendapati keja.dian itu tidak berlaku di Kuala Lumpur dan orang ramai dinasihatkan supaya tidak menularkan sesuatu perkara yang tidak sahih kerana dikhuatiri menimbulkan keg.usaran masyarakat.

“Polis menasihatkan orang ramai supaya mematuhi p.rosedur o.perasi standard (SOP) Pelan Pemulihan Negara (PPN) dan tidak terb.abit dengan sebarang perhimpunan memandangkan an.caman p.andemik C0vid 19 yang masih mel.anda negara kita,” katanya.

Fahad Iman Pelakon Dimaksudkan Sertai Perhimpunan Keluar Dan Lawan?

Semalam telah berlangsung perhimpunan Keluar dan L.awan di sekitar Dataran Merdeka yang dianjurkan bagi menunjukkan s.oladiriti rakyat terhadap rakyat.

Kredit Astro

Turut tular, seorang pelakon yang dikatakan turut menjadi peserta perhimpunan aman tersebut bersama 400 orang individu lain.

Pelakon yang dikaitkan netizen dengan perhimpunan tersebut ialah Fahad Iman kerana dia di antara yang terbuka berkongsi mengenai bendera hitam dan l.awan.

Malah menerusi tinjauan di laman sosial Instagram (IG) Fahad, pelakon Suri Hati Mr.Pilot itu turut memuat naik beberapa foto ketika menyertai perhimpunan tersebut.

Selain itu, Fahad turut menggunakan foto bendera hitam dan menulis perkataan l.awan di ruangan bio IGnya.

Reaksi Beliau Selepas Tular Foto

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: HM/Gempak/IG

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Ini Reaksl Pelak0n Lelaki Yang Diktakan Sertal Perhlmpunan Kelvar Dan Lwan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*