Suami Bakal C4c4t Kekal, Ashira Reda…Bad Mohon Status 0KU

Penyanyi Ashira Aziz reda apabila mengetahui suaminya Bad Indigo bakal mengalami kec4c4tan kekal akibat peny4kit di4betis yang dihid4pi.

Ashira berkata dia hanya mampu berdoa agar suaminya juga penyanyi, Bad Indigo diberikan kesembuhan dan dipermudahkan urusan raw4tan kesihatan.

Ibu jari kaki Bad bakal dibu4ng selain terpaksa memohon status Orang Kelainan Upaya (OKU) daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Dia terpaksa menjalani pembed4han itu disebabkan j4ngkit4n g4ngren.

Bad atau nama sebenarnya Badrul Izhan Yeop Abdullah berkata, kaki kirinya akan kudvng sepenuhnya selepas ibu jari itu dibu4ng menyebabkan dia bakal c4c4t kekal.

“Saya tengah tunggu slot untuk ‘amput4te’ ibu jari kaki, jadi kaki kiri saya memang akan kudvng. Kemudian lagi sekurang-kurangnya enam bulan untuk raw4tan ‘dressing’ pada bahagian dip0t0ng itu.

“Lepas pot0ng empat jari kaki sebelum ini, saya didatangi pekerja sosial dan bertanya sama ada mahu daftar sebagai OKU atau tidak kerana saya c4c4t kekal dan layak. Saya sudah mendaftar dengan JKM tapi belum dapat jawapan lagi.

“Ia juga akan dapat meringankan beb4n kos raw4tan saya kerana tiada kerja buat masa ini. Doktor juga tolong isi borang OKU itu mengesahkan kec4c4tan kekal dan bantuan fizikal yang diperlukan,” katanya.

Bad memaklumkan, disebabkan proses raw4tan berterusan, pergerakannya semakin terbatas selepas ketiadaan jari kaki. Ia sekali gus memberi kesan kepada pendapatannya sejak lebih setahun lalu.

“Saya sudah setahun setengah tak kerja sebab tak ada tawaran dan tak boleh anjurkan acara. Selama ini, saya memang bergantung dengan pendapatan menjadi pengurus acara dan sekarang pun tiada sebarang aktivti acara dibenarkan,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bad Indigo (@bad.indigo_official)

Pada Mac lalu, Bad selamat menjalani pembed4han memot0ng jari kakinya yang lvka akibat peny4akit di4betes di Pusat Perub4tan Universiti Malaya (PPUM).

Ia susulan Bad memaklumkan perlu membu4ng ibu jari kaki kirinya selepas empat jari kaki sama dibuang sebelum ini akibat peny4kit di4betis yang dihid4pi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Gempak

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Suami Bakal C4c4t Kekal, Ashira Reda…Bad Mohon Status 0KU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*