“Yang Nyanyi Sumbang Pun Tk Sedar Awak Dijadikan Bahan Lawak, Keturunan U Tk Malu Ke..” Dato’ AC Mizal “S0und”

Tk dinaf1kan, bukan semua orang dikurniakan bakat untuk menjadi seorang penyanyi mahupun pelakon. Jika sebelum ini, untuk menjadi seorang penyanyi mereka perlu melalui beberapa fasa termasuklah sesi ujibakat.

Namun pada zaman kini, kebanyakan daripada penyanyi baharu mula menapak dalam industri nyanyian hanya menerusi platform media sosial sahaja. Tetapi apa yang paling penting adalah mereka perlu memiliki bakat sebagai seorang penyanyi.

Dato’ AC Mizal buka mulut

Baru-baru ini, penyanyi, pelawak dan pengacara terkenal iaitu Dato’ AC Mizal berpendapat bahawa pihak stesen televisyen seharusnya memberikan peluang kepada individu yang benar-benar mempunyai bakat menyanyi untuk memasuki program realiti dan bukannya memilih mereka yang bersuara sumb4ng.

Meskipun Dato’ AC Mizal tidak menyebut nama mana-mana individu tetapi kebanyakan netizen seakan tahu siapakah gerangan yang dimaksudkan pengacara itu.

Bagi lah betul betul peluang kepada yang boleh menyanyi. Kenapa sekarang nak sangat jadi viral dengan perkara negatlf hmmm malu woo Betul betul mer0sakan industri. WeAreKilling our own industru will this stvpldity.

‘Keturunan you tk malu ke?’

Bukan itu sahaja, Dato’ AC Mizal berpendapat tindakan stesen televisyen tersebut secara tidak langsung merosakkan nama baik industri seni itu sendiri.

You belanja berjuta untuk satu show dan yang orang ingat adalah penyanyi sumbang! Fuhhh tak fikir ROI ke? R0sak branding Yang nyanyi sumbang pun sedar tk awak dijadikan bahan lawak? Keturunan you tak malu ke?

Menjengah di ruangan komen, kebanyakan netizen bersetuju dengan pendapat Dato’ AC Mizal. Malah mereka juga meminta agar pihak stesen televisyen lebih berhati-hati dalam pemilihan peserta program nyanyian bagi melahirkan program yang lebih berkualiti dan bukannya untuk mengejar rating semata-mata.

Respon netlzen

Sumber : Ohbulan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : transformasi.pw

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Yang Nyanyi Sumbang Pun Tk Sedar Awak Dijadikan Bahan Lawak, Keturunan U Tk Malu Ke..” Dato’ AC Mizal “S0und”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*