Lama Menghilang Ramai Masih Menuggu Encik Mimpi Muncul..Rupanya Ini Yang Dilakukan

Ingat lagi tak Encik Mimpi yang dahulunya popular dengan lagu Rindukanlah. Nama panggilan Encik Mimpi itu sendiri sudah semestinya menimbulkan perasaan ingin tahu peminat tentang mengapa nama itu dipilih.

Idea itu timbul sejak zaman Encik Mimpi berjinak-jinak dalam penulisan blog seterusnya memilih nama pena Encik Mimpi sebagai blogger.

Encik Mimpi, akan terus kekal dengan identitinya itu sehingga beliau mengambil keputusan berundur dari dunia seni satu hari nanti.

Imej bertopeng ialah identiti dirinya sejak mula menceburkan diri dalam bidang nyanyian ketika menggunakan platform di laman sosial, YouTube lagi dan sudah mempunyai pengikutnya tersendiri.

Berasal dari Sarawak, Encik Mimpi berkata, beliau juga berikrar tidak akan menanggalkan topeng yang dipakainya walaupun dengan sebarang tawaran lumayan.

Terdahulu, dia turut menyangkal dakw4an dia mempunyai masalah bersama syarikat rakaman Indigital Sdn Bhd sehingga memilih untuk tidak lagi memberi hak pengedaran lagu-lagunya kepada label berkenaan.

Encik Mimpi atau nama sebenarnya Mohd Azam Zamri sebaliknya berkata, keputusannya itu dibuat secara baik kerana mengikut pengurus dan mentornya yang kini berhijrah ke syarikat MVM Production.

Siapa sangka diam-diam rupanya penyanyi Encik Mimpi giat yang melakukan kerja-kerja amal.

Tidak bersendirian, penyanyi ini turut mengajak masyarakat setempat mendekatkan diri dengan agama.

Meskipun sibuk dengan pelbagai komitmen, urusan agama paling penting dalam hidupnya berbanding perkara lain.

Encik Mimpi atau nama sebenarnya, Mohd Azam Zamri turut meluangkan masa mengajar al-Quran.

“Saya mengajar mengaji di tempat sahabat saya di kawasan perumahannya di Gombak.

“Sahabat saya bekerja dengan ayahnya yang merupakan pengamal perubatan Islam. Saya menyatakan hasrat kepadanya untuk menjadi salah seorang tenaga pengajar. Saya memang suka mengajar orang membaca al-Quran,” katanya.

Kelas mengaji berkenaan baharu sahaja dibuka dengan kebanyakan anak murid di kelas tersebut adalah penduduk di situ.

Tidak hanya itu, Encik Mimpi turut menghadiri kelas agama yang diadakan di masjid serta surau di sekitar kawasan perumahannya.

“Saya cuba untuk hadir ke kelas agama yang dianjurkan. Saya minat untuk mendalami jurus ilmu agama seperti ilmu tauhid dan fiqah.

“Kita perlu sentiasa mempelajari ilmu agama supaya kita lebih memahami Islam itu sendiri,” katanya yang meminati bidang agama sejak dari sdi bangku sekolah lagi.

Dia juga pernah bekerja sebagai seorang eksekutif teknologi maklumat (IT) di salah sebuah syarikat di Sepang, Selangor dan dia tidak bercadang untuk meninggalkan kerjayanya dan menumpukan sepenuh perhatian terhadap bidang nyanyian.

KOMEN NETIZEN: 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : IG En Mimpi

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Lama Menghilang Ramai Masih Menuggu Encik Mimpi Muncul..Rupanya Ini Yang Dilakukan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*