[VIDEO] Media Ind0nesia Lap0r Engku Emran Dan Noor Nabila Sebenarnya Sudah Pun Bercer4i?

Sejak mingu lalu h4ngat diperkatakan mengenai rumah tangga kakak kepada selebriti popular, Neelofa iaitu Noor Nabila apabila usahawan itu memad4m semua gambar bersama suami, Engku Emran di Instagram.

Hasil tinjauan mendapati, gambar pernikahan mereka juga tidak kelihatan malah Nabila turut menukar gambar profil Instagram miliknya itu.

Walaupun spekvlasi tersebut terg4ntung disitu sahaja tanpa ada sebarang penjelasan daripada mana-mana pihak, namun media Indonesia dilihat telah menulis berita yang berlainan daripada ‘khabar angin’ di Malaysia.

Menerusi akaun TikTok @indonesia_today, pihak mereka telah memaklumkan yang pasangan tersebut sudah berpisah.

Bagaimanapun, sejak beberapa hari lalu tul4r apabila beberapa media Indonesia melaporkan pasangan itu dikhabarkan sudah bercer4i.

Hasil tinjauan mendapati, turut tul4r di aplikasi TikTok apabila ada pengguna memuat naik laporan-laporan berita itu.

Turut menjadi perhatian, ada yang menulis tajuk bekas suami Laudya Cynthia Bella dikhabarkan bercer4i serta mengatakan Engku Emran bukan orang sembarangan.

Hasil tinjauan di TikTok juga, terdapat beberapa media di sana menulis perihal hubungan perkahwinan mereka memandangkan Engku Emran pernah berkahwin dengan selebriti terkenal Indonesia iaitu, Laudya Chyntia Bella.

Perkongsian video itu mendapat pelbagai reaksi daripada net1zen Malaysia yang turut terkejvt dengan laporan berkenaan kerana tiada lap0ran mengenai perkara itu keluar daripada media daripada Malaysia serta bertanya mengenai kesahihan berita tersebut.

Menjengah ke ruangan komen, pelbagai maklum balas telah diterima dan rata-rata netizen Malaysia berasa terkejvt dengan ‘keberanian’ berita tersebut memandangkan tiada sebarang penjelasan daripada pasangan itu.

Namun begitu, ada juga netizen Indonesia menyamakan Engku Emran dengan seorang artis Indonesia yang kerap kahwin-cer4i dan menjadi bah4n ketawa netizen di media sos1al.

Walau bagaimanapun, berita-berita yag berteb4ran di media Indonesia itu tidak dapat dipastikan kesahihannya memandangkan di Malaysia sendiri ia masih menjadi spekvlasi dan hanya dakwaan sahaja memandangkan Instagram Engku Emran masih ada lagi gambar pernikahannya bersama Nabila.

Semoga perkahwinan mereka dalam keadaan baik-baik sahaja.

Sebelum ini, turut h4ngat diperkatakan apabila lain pula ditemui di Instagram milik Engku Emran dimana kali terakhir dia memuat naik gambar berdua ketika ulang tahun perkahwinan mereka pada Mac lalu. Menerusi foto itu, kelihatan pasangan itu baru sahaja selesai menunaikan solat jemaah bersama.

Bagaimanapun, sehingga kini status rumah tangga mereka masih menjadi tanya apabila kedua-duanya hanya mendiamkan diri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : Tiktok Indonesia Today, Rotikaya

Apa komen anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Media Ind0nesia Lap0r Engku Emran Dan Noor Nabila Sebenarnya Sudah Pun Bercer4i?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*