[VIDEO] KemeIvt Antara Menteri Sanusi Md Nor Dengan TMJ Makin G1Ia, Selamba PanggiI TMJ Lanvn BoIa Sepak

Nampaknya, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor tidak berdiam diri selepas Pemilik skuad Harimau Selatan, Tunku Ismail Sultan Ibrahim meminta pemilik Kedah Darul Aman (KDA) FC, Tan Sri Dr Daud Bakar untuk menasihati Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) itu supaya menjaga sikap serta keperibadiannya sebagai menteri besar.

N4fi jadi punca pemecah belah bola sepak.Kali ini, menerusi video yang dikongsi Astro Awani, Sanusi telah menjawab dan men4fikan d4kwaan bahawa dirinya menjadi punca pemec4h bola sepak seperti yang did4kwa TMJ.

“Saya bukan pemec4h, saya menyatukan peminat bola sepak dalam satu kesatuan bola sepak untuk orang ramai di padang yang sama luas, pemain sama ramai dan pintu gol sama saiz”

“Rasanya pemain tak sama ramai, jadi apabila pengadil masuk sebelah (pasukan) sana, jadi pemain (pasukan) dia lebih ramai. Saya mahu pemain sama ramai dan pengadil duduk di tengah mengadili,” katanya.

Saling sindir menyindir

VIDEO

Dalam pada itu, Sanusi turut mengatakan bahawa TMJ boleh berkata apa saja tentang orang lain namun apabila orang berkata tentangnya menjadi satu masaIah pula.

“Pemilik kelab JDT (Johor Darul Ta’zim) ini tak boleh orang kata pada dia, dia kata pada orang, apa pun tak apa. Kalau orang kata dia lanun bola sepak apa dia rasa?”

“Kata saya b4dut, pemecah belah. Saya nak kata dia lanun bola sepak, dia nak jawab apa? Apa perasaan kamu kalau saya kata kamu lanun bola sepak,” katanya.

Jelasnya lagi, apa yang dilakukan sebelum ini sebenarnya adalah untuk sukan bola sepak negara supaya dapat mempunyai sistem yang adil kepada setiap pasukan yang bertanding.

Terdahulu, komen yang dibuat oleh TMJ di Instagram Tan Sri Dr Daud Bakar telah dimuat naik semula oleh satu akaun milik penyokong pasukan negeri Kedah itu @hijaukuning dan mendapat pelbagai maklum balas dari netizen.

Disebabkan itu, beliau telah meninggalkan komen di ruangan Instagram penyokong pasukan Kedah dengan meminta mereka memahami tujuan yang ingin disampaikan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : IG hijaukuning/TikTok astroawani/achikdia.com

Apa komen anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] KemeIvt Antara Menteri Sanusi Md Nor Dengan TMJ Makin G1Ia, Selamba PanggiI TMJ Lanvn BoIa Sepak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*