“Anak Hero Dihati”- Norlia Ghani Ibu Rusdi Ramli cerita kisah Kehilangan Anak tercinta

SENIWATI popular Norlia Ghani tidak mampu menolak takdir Ilahi apabila anak keempatnya, Edi Rizal Ramli telah men1ngg4l dunia pada 28 September 2009 yang lalu.

Adik kepada pelakon popular Rusdi Ramli ini mening gal akibat kecede raan yang teruk di bahagian kepala setelah terjatuh dari tingkat tujuh Pangsapuri Murni Titiwangsa, Keramat di Kuala Lumpur sekitar pukul 12 tengah hari ketika cuba menangkap pencu ri yang mencero boh salah sebuah unit di tingkat yang sama.

“jen4zah anak saya sudah selamat dikebumikan di Tanah Perk uburan Keramat selepas Isy4k.

“Doktor kata dia tidak dapat selamatkan anak saya kerana dia cede ra teruk di kepala,” kata Norlia dalam nada terisak-isak dan tidak mampu membendung kesed1hannya.

Bercerita mengenai keadaannya sewaktu anaknya berada di tempat kejadian, Norlia berkata dia berada di rumah anak perempuannya di Ampang.

“Semalam, saya tidur di rumah kakaknya di Ampang. Jadi, saya mendapat maklumat daripada abangnya, Romiza yang dia jatuh bangunan. Saya terus balik dan ke h0sp1tal.

“Saya macam tak percaya sebab dia cepat sangat pergi. Dia jatuh dan terus mening gal.

“Pada mulanya memang saya tak boleh terima tetapi memang dah aja l dia nak buat macam mana. Alhamdulillah semuanya dah selamat,” ujarnya.

Menurut pelakon yang lebih dikenali menerusi drama komedi ini, anak bujangnya itu tinggal bersamanya di pangsapuri itu.

Syawal yang diraikan tahun itu agak meruntun hatinya namun dalam berduk4, pelakon yang dikenali dengan nama Joyah ini tidak lepas mendoakan agar pencu.ri itu berubah dan mengambil iktibar daripada kemala ngan yang berlaku kepada anaknya.

“arw4h cuba menangkap pencuri yang masuk ke rumah orang lain tetapi selepas itu dia terjat uh.

“Ramai orang nampak dia jatuh dan saya pun tak pasti samada pencu ri tu berjaya ditang kap atau tak sebab orang lain lebih menumpukan kepada anak saya yang jatuh.

“Saya harap pencu ri itu insaf sebab anak saya pun dah mening gal..

“Saya terkejut kerana ia berlaku semasa kita seronok beraya dan tak sangka yang tahun ini merupakan tahun terakhir dia sambut raya dengan saya dan ahli keluarga yang lain.

“Di sini, saya nak ucapkan terima kasih kepada semua yang menolong anak saya dan yang mengucapkan ta kziah,” luah pelakon drama ‘Opah’, filem ‘Kanchan Tirana’ dan ‘Sikit Punya Gila’ ini.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Anak Hero Dihati”- Norlia Ghani Ibu Rusdi Ramli cerita kisah Kehilangan Anak tercinta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*