Ini Cara Siti Nurhaliza Tunggu Hari Bers4lin, Sempat beri Pesanan dan tips Pada Neelofa!

Menanti detik hari melahirkan anak sememangnya begitu mendebarkan semua ibu. Masing-masing dengan cara sendiri. Namun bagi penyanyi nombor satu negara, Dato’ Sri Siti Nurhaliza, beliau senang memilih cara orang-orang lama sebelum melahirkan anak.

Menurut kata Siti, sewaktu melahirkan dua cahaya matanya sebelum ini dia sering mendapatkan nasihat dan mengamalkan petua-petua orang lama. Dan inilah yang turut dikongsikan kepada Neelofa yang bakal melahirkan cahaya mata sulungnya tidak lama lagi.

“Bila bercakap soal bersalin, sebenarnya masing-masing akan melalui pengalaman mereka sendiri. Macam saya dulu, saya lalui proses pembedahan sebab baby IVF.

“Insyallah walau macam mana pun kaedah yang akan dilalui Neelofa nanti, kita berdoa agar semuanya dipermudahkan.

” Tipnya mudah, zikir je banyak-banyak. Memang itu yang sebetulnya. Dalam agama pun dah diajarkan begitu. Kalau saya dulu, saya memang ikut petua orang-orang lama.

“Apa yang saya buat adalah saya amalkan minum dan mandi air selusuh. Ia adat untuk memudahkan proses melahirkan. Saya percaya orang-orang tua ni mesti akan sarankan kita untuk mengikut adat walaupun hidup kita sekarang dah moden,” kongsinya lagi.

Sempat Pesan Pada Neelofa

Kongsi Siti dia juga berkesempatan berbicara dengan Neelofa malah sempat berkongsi beberapa perkara mengenai kelahiran.

“Sejujurnya saya sempat berkongsi beberapa perkara bersama Neelofa. Saya nasihatkan dia untuk berpantang sebaiknya. Alhamdulillah, saya pasti dia akan dijaga dengan baik semasa berpantang kelak.

” Paling penting emosi kena jaga. Sebab ibu-ibu ketika berpantang ini kena jaga emosi. Anak juga harus dijaga dengan baik. Sokongan suami juga amat diperlukan.

“Alhamdulillah, Haris pun saya lihat banyak bagi semangat pada Neelofa. Saya yakin dia akan lalui segalanya dengan mudah. All the best Neelofa,” katanya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : dnq.pw

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Ini Cara Siti Nurhaliza Tunggu Hari Bers4lin, Sempat beri Pesanan dan tips Pada Neelofa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*